Prima Pagina Orange 96% dintre clientii Orange sunt multumiti de 4G

96% dintre clientii Orange sunt multumiti de 4G

15

Astazi operatorul de telefonie mobila Orange a publicat rezultatele unui studiu realizat prin intermediul unei aplicatii proprii disponibile in AppStore sau Google Play. Studiul a avut la baza dorinta celor de la Orange de a afla parerea clientilor privind serviciile sale 4G, dar si ce zone cred acestia ca ar trebui sa beneficieze de o extindere.

Incepem cu informatiile privind nivelul de satisfactie, 96% dintre participantii la studiu declarand ca sunt multumiti de experienta 4G pe care o ofera Orange. 98% sunt multumiti de viteza 4G pentru Upload oferita de catre Orange, iar asta spune foarte multe despre calitatea serviciului pe care il ofera Orange pentru clienti.

Mergand mai departe, cei de la Orange au anuntat ca vor extinde acoperirea 4G in 10 judete din tara pe care le aveti listate mai jos. Cele mai multe cereri privind extinderea acoperirii 4G au venit de la clienti din judetele Iasi, Cluj, Suceava si Bucuresti/Ilfov sau Bacau, iar cei de la Orange isi asculta clientii si vor demara lucrarile pentru extinderea acoperirii 4G.

La studiul celor de la Orange au participat 30 455 de clienti, acesta fiind primul studiu de acest gen organizat in Romania de catre vreun operator de telefonie mobila. Nu se stie cat vor dura lucrarile pentru extinderea acoperirii 4G in aceste judete, insa probabil la inceputul anului viitor se vor vedea si primele rezultate.

Adevarul este ca nici nu prea ai de ce sa nu fii multumit din moment ce in zonele cu acoperire poti atinge viteze de pana la 150 Mbps reali in navigarea pe internet, iar acoperirea este oricum foarte buna. Informatii suplimentare aveti in comunicatul de presa de mai jos.

orange-extindere-4g

În premieră, clienții Orange au votat zonele în care acoperirea 4G va fi extinsă prin aplicația Orange 4G Fun Kit

  • 96% dintre clienții Orange 4G sunt mulțumiți de experiența 4G
  • 98% dintre clienții Orange 4G sunt mulțumiți de experiența avută la upload-ul pe 4G
  • La studiul cantitativ au participat 30 455 utilizatori Orange 3G și 4G

București, 11 octombrie 2016. În urma votului prin intermediul aplicației Orange 4G Fun Kit, clienții Orange 3G şi 4G au ales zonele în care acoperirea 4G va fi extinsă. Astfel, în ordinea voturilor, primele 10 județele indicate de utilizatori sunt Iași, Cluj, Suceava, București/Ilfov, Bacău, Botoșani, Galați, Mureș, Argeș și Alba. În aceste județe, în urma votului a 25 851 utilizatori Orange 3G şi 4G, Orange va începe lucrările pentru extinderea acoperirii 4G, în concordanță cu strategia Orange de a asculta nevoile clienților pentru a le oferi cel mai bun răspuns.
În plus, prin aplicația Orange 4G Fun Kit, pe baza aprecierilor oferite de clienții Orange 4G, în urma testării facilităților de streaming, download și upload, studiul validează calitatea rețelei: 96% dintre utilizatorii Orange 4G sunt mulțumiți de experiența avută în utilizarea serviciilor 4G.
“Noi, în cadrul Orange, ne dorim să oferim clienților cea mai bună experiență de rețea din România și le ascultăm nevoile atunci când vine vorba de acoperirea rețelei. Această ediție a aplicației Orange 4G Fun Kit a avut rolul de a-i ajuta pe clienți să indice zonele în care lucrările de extindere a acoperirii 4G vor fi realizate cu prioritate. Suntem extrem de încântați de nivelul de implicare al utilizatorilor în procesul de votare a satisfacției pentru serviciile Orange 4G. Acest lucru este subliniat de faptul că în 2016 am avut cu 4018 mai mulți respondenți utilizatori de servicii 4G decât în anul anterior” a declarat Yves Martin, Chief Marketing Officer în cadrul Orange România.
În ceea ce privește satisfacția clienților în utilizarea serviciilor Orange 4G, rezultatele arată că 98% dintre clienții Orange 4G sunt mulțumiți de experiența avută la upload-ul pe 4G. În cadrul studiului de evaluare a reţelei Orange 4G, utilizând facilităţile de streaming, download și upload au participat 9 103 utilizatori Orange 4G.
În total, 30 455 utilizatori Orange, atât 3G cât și 4G, au votat cel puțin o secțiune de conținut sau în cea pentru extinderea rețelei 4G, în cadrul aplicației Orange 4G Fun Kit. Eșantionul este reprezentativ la nivel național din punct de vedere al regiunii şi gradului de rezidenţă pentru totalitatea clienților Orange 3G şi 4G, marja de eroare maximă fiind de +/- 0.5%. Datele au fost prelucrate și analizate de către Kantar Millward Brown România. Numărul utilizatorilor Orange 4G care au votat gradul de satisfacție în cadrul aplicației a crescut cu 4018 de respondenți de la ediția de anul trecut.
Clienții au putut vota în perioada 24 august – 24 septembrie. La a doua ediție Orange 4G Fun Kit, aplicația le-a pus la dispoziție utilizatorilor trei categorii de conținut – Cărți audio, Filme și documentare, precum și cea dedicată Selfie-urilor. În premieră, prin intermediul aplicației Orange 4G Fun Kit, utilizatorii au avut posibilitatea să voteze, în cadrul unei secțiuni dedicate, zonele în care acoperirea 4G să fie extinsă cu prioritate, contribuind astfel la îmbunătățirea experienței de utilizare a rețelei 4G.
Orange deține în prezent cea mai extinsă rețea 4G din România care acoperă 96,5% din populația urbană și 74% din populația totală a țării. Noile rezultate oferite prin analizarea opiniei utilizatorilor susțin rezultatele testelor realizate prin aplicația Netograf a ANCOM, ce arată că Orange a oferit la sfârșitul primului semestru al anului 2016 cele mai mari viteze de download din România, atât în interiorul cât şi în exteriorul clădirilor.
Investițiile planificate pentru perioada următoare vizează menținerea calității înalte a serviciilor 4G, în condițiile unei adopții tot mai ridicate a serviciului din partea clienților și, implicit, a creșterii de trafic.
Rezultate detaliate pentru fiecare funcţionalitate testată de clienţi se găsesc în infograficul ataşat.