54% dintre iDevice-uri ruleaza deja iOS 10

Este oficial, compania Apple sustine ca 54% dintre iPhone, iPad si iPod Touch-urile compatibile cu iOS 10 au instalat deja noua versiune a sistemului de operare. Vorbim despre o rata de adoptie consistenta, dar nu mai mare decat cea inregistrata de catre iOS 9 in cursul anului trecut, primele semne sugerand acest lucru saptamana trecuta.

Datele oficiale ale celor de la Apple sunt contradictorii celor publicate de catre doua agentii de monitorizare a iDevice-urilor active la nivel global, ele sustinand ca rata de adoptie a iOS 10 a atins 66%. Avand in vedere ca Apple are cel mai sigur sistem de monitorizare a instalarilor iOS 10, este clar ca trebuie sa dam crezare companiei americane cu privire la aceasta cifra.

Desi Apple spera ca iOS 10 sa depaseasca iOS 9 in ceea ce priveste rata de adoptie, iata ca acest lucru nu s-a intamplat si nici nu se va mai intampla vreodata. Este adevarat ca numarul de iDevice-uri active a crescut exponential fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa diferenta in ceea ce priveste procentele este una semnificativa.

iOS 9 atinsese 50% rata de adoptie la doar doua saptamani dupa lansare, iar iOS 10 a atins-o la aproape o luna, deci este clar ca Apple nu va stabili un record anul acesta. In ciuda acestui lucru, iOS 10 este instalat pe multe iDevice-uri si este apreciat de catre un numar foarte mare de utilizatori, oferind o serie de imbunatatiri semnificative.

ios-10-adoptie-iphone-ipad-ipod-touch