Top Upgrade: care este chiria iPhone la Orange, cum calculezi

Cat chista chiria iPhone la Orange prin programul Top Upgrade si cum o calculezi in functie de tipul de abonament pe care il ai.

V-am spus astazi ca puteti inchiria iPhone de la Orange prin Top Upgrade, noul program fiind anuntat cu doar cateva zeci de minute in urma de catre operatorul de telefonie mobila. Practic, Orange ofera anual in chirie catre abonati cel mai nou model al iPhone, astfel incat acestia nu trebuie sa isi bata capul cu achizitionarea terminalului.

Acum, multi dintre voi va intrebati probabil cat costa chiria iPhone la Orange si cum se calculeaza ea pentru abonamentele compatibile in momentul de fata. Ei bine, pentru inceput trebuie sa stiti ca toate modelele iPhone 7 si iPhone 7 Plus fac parte din programul Top Upgrade, deci le puteti inchiria incepand de astazi, daca le gasiti in stoc.

Deocamdata doar 3 tipuri de abonamente Orange Me sunt comaptibile cu programu Top Upgrade pentru inchirierea iPhone, costurile ajungand la cateva zeci de euro pe luna. Cei de la Orange listeaza pe propriul website preturile cerute pentru inchirierea fiecarui model al iPhone 7 si iPhone 7 Plus in baza programului Top Upgrade, ele fiind consistente.

Top Upgrade : cat costa chiria iPhone la Orange si cum se calculeaza

Chiria iPhone 7 si iPhone 7 Plus la Orange prin programul Top Upgrade este urmatoarea :

  • iPhone 7 32 GB (38 euro/luna) + asigurare Premium de 10 euro/luna;
  • iPhone 7 128 GB (43 euro/luna) + asigurare Premium de 10 euro/luna;
  • iPhone 7 256 GB (48 euro/luna) + asigurare Premium de 10 euro/luna;
  • iPhone 7 Plus 32 GB (43 euro/luna) + asigurare Premium de 10 euro/luna;
  • iPhone 7 Plus 128 GB (48 euro/luna) + asigurare Premium de 10 euro/luna;
  • iPhone 7 Plus 256 GB (53 euro/luna) + asigurare Premium de 10 euro/luna;

Practic, pentru un iPhone 7 32 GB platiti anual 456 de euro + 120 de euro asigurarea Premium, deci ajungeti la un cost total de 576 de euro pentru un terminal care nu va ramane voua. iPhone 7 32 GB este vandut de catre Orange in momentul de fata la un pret standard de aproximativ 780 de euro, deci vorbim despre un pret foarte mare pentru ce se ofera.

Mai mult decat atat, un iPhone nou folosit un an de zile are un pret de revanzare de peste 500 de euro, deci daca ati cumpara terminalul nou, n-ati pierde la fel de multi bani la revanzare.

Top Upgrade : cum se calculeaza chiria pentru iPhone la Orange prin Top Upgrade

calcul-chirie-iphone-top-upgrade-orange

Este adevarat ca nu platiti tot terminalul odata, insa abonamentul recomandat de catre Orange pentru Top Upgrade, Orange Me 11, aduce un cost lunar de 59 de euro pentru iPhone 7. Din acel cost, 11 euro este reprezentat de abonament, restul de 48 de euro fiind chiria pentru iPhone 7 32 GB si asigurarea Premium pe care operatorul o impune.

In cazul unui iPhone 7 Plus 32 GB, ajungeti sa platiti anual 516 euro pe chirie + 120 de euro pe asigurarea Premium + 132 de euro pe abonamentul Orange Me 11, costul total fiind de 771 euro anual. Desigur, ca din acesta, doar costul de 636 de euro pentru terminal conteaza, asta in conditiile in care dispozitivul costa aproximativ 870 de euro standard la Orange.

As vrea sa spun ca programul Top Upgrade pentru inchirierea iPhone de la Orange este unul foarte bun, insa preturile percepute pentru inchiriere sunt foarte mari. Ideea in sine este extrem de buna si ma bucur sa vad ca in Romania se aduc idei care au succes in strainatate, a se vedea programul de vanzare al iPhone in rate in SUA, dar cu preturi mai mici, Top Upgrade ar putea fi un real succes.