Galaxy Note 7 a redus cu 30% profitul Samsung

Profitul Samsung va scadea cu o treime din cauza esecului numit Galaxy Note 7, coreenii avand o "nota de plata" foarte mare din cauza greselilor facute.

Galaxy Note 7 a redus cu 30% profitul Samsung in T3 2016, compania coreeana facand acest anunt in cursul acestei zile, inainte de a dezvalui rezultatele financiare pentru aceasta perioada. Cei de la Samsung facusera o estimare privind profitul pentru T3 2016 inainte ca unitatile inlocuitoare ale Galaxy Note 7 sa se transforme intr-un fiasco, iar acum au actualizat-o.

Chiar saptamana trecuta Samsung anuntase cifrele sale privind evolutia financiara in T3 2016 si desi divizia mobila urma sa inregistreze o scadere in incasari, profitul total al companiei nu urma sa fie mai mic decat cel din T3 2015. Avand in vedere ca Galaxy Note 7 a fost scos din vanzare, Samsung a anuntat acum reducerea cu o treime a profitului pentru T3 2016.

Conform celor de la Samsung, profitul pentru T3 2016 va scadea la 4.6 miliarde de dolari, cu 33% mai mic decat ceea ce anuntase initial compania americana. Desi profitul scade drastic, incasarile celor de la Samsung urmeaza sa scada cu 1.7 miliarde de dolari, insa suma finala urmeaza sa fie de 41.8 miliarde de dolari, deci scaderea reprezinta mai putin de 5% din incasarile totale ale companiei.

In T3 2015, cei de la Samsung generasera profit de aproape 5.3 miliarde de dolari, deci vorbim despre o scadere a profitului cu cateva sute de milioane de dolari intr-un an. Aceasta este prima oara in ultimul an cand Samsung nu a reusit sa-si depaseasca rezultatele financiare din perioada  similara a anului anterior.

In trimestrul fiscal an terior cei de la Samsung au avut cel mai mare profit din ultimii 2 ani si lucrurile pareau sa mearga excelent pentru companie. Ceid e la Samsung au avut doi ani in care incasarile si profitul au scazut, iar 2016 parea sa fie anul lor de revenire pana in momentul in care au grabit lansarea Galaxy Note 7 si mai apoi au mintit lumea in legatura cu problemele terminalului.

samsung-profit-galaxy-note-7