Curtea Suprema de Justitie a SUA ar putea da castig de cauza Samsung

Samsung ar putea castiga procesul care se judeca acum la Curtea Suprema de Justitie a SUA si ar putea plati daune mai mici catre Apple.

Ieri a inceput un nou proces intre Apple si Samsung, acesta avand in loc in fata Curtii Supreme de Justitie a SUA, cea mai inalta, in grad, instanta de judecata din SUA. Avocatii celor doua companii incearca sa sustina in fata judecatorilor argumentele companiilor privind daunele acordate pentru copierea design-ului iPhone, Apple dorind cresterea lor, Samsung reducerea.

Samsung sustine ca desi a copiat design-ul iPhone, Apple ar trebui sa primeasca despagubiri mai mici deoarece design-ul nu a stat la baza intentiei de achizitie a consumatorului. Apple, in schimb, spune ca in realitate design-ul conteaza foarte mult si ca un numar mare de persoane au facut alegerea doar in baza aspectului exterior.

Apple vrea sa primeasca tot profitul facut de catre Samsung din vanzarea smartphone-urilor care aveau design extrem de similar cu cel al iPhone, insa Samsung spune ca daunele trebuie sa fie mult mai mici. Instantele de judecata inferioare au decis ca Samsung trebuie sa plateasca tot profitul facut din vanzarea acestor smartphone-uri, insa Curtea Suprema de Justitie ar putea da alta decizie.

Curtea Suprema de Justitie a SUA ar putea da castig de cauza Samsung

Prin interventiile avute in dezabaterile de ieri, mai multi judecatori ai Curtii Supreme de Justitie au dat de inteles ca ar putea da castig de cauza companiei Samsung. Nu toti sunt de parere ca Samsung trebuie sa plateasca tot profitul, ci doar o parte din el, insa altii sunt de parere ca Apple are dreptate si Samsung trebuie sa plateasca, in realitate, tot profitul facut.

“Maybe I’m not grasping the difficulties in this case. It seems to me that the design is applied to the exterior case of the phone. It’s not applied to all the chips and wires. For wallpaper, you get the whole thing [100% of the profits]. A Rolls-Royce with the thing on the hood? No, no, no you don’t get profits on the whole car. The phone could be seen by a purchasing consumer as being just … that rounded edge, slim outer shell.”

Guvernul SUA a trimis deasemenea un intervenient in proces, acesta nefiind de partea vreuna dintre cele doua companii, insa avand interesul ca legea sa fie interpretata corect. In aceasta idee, guvernul ar dori ca experti sa fie ascultati de catre judecatori pentru a-si forma o opinie cat mai clara cu privire la problema dintre Apple si Samsung.

Procesul ar urma sa dureze pana la 2 luni, deci vom afla multe detalii interesante intre timp.

curtea-suprema-justitie