Apple Watch isi recunoaste proprietarul in baza batailor inimii

Apple Watch va putea sa isi recunoasca in viitor proprietarul in baza batailor inimii, o functie cu adevarat inedita pentru un smartwatch.

Apple Watch ar putea deveni cu mult, mult mai inteligent in perioada urmatoare, ceasul celor de la Apple urmand a avea functia de a isi putea recunoaste proprietarul. Totul a fost dezvaluit astazi prin intermediul unui brevet de inventie, el sugerand faptul ca aceasta identificare s-ar putea face prin analizarea ritmului cardiac.

Sistemul dezvoltat pentru Apple Watch este similar celui creat pentru Touch ID, insa in locul scanarii unei amprente ar fi analizat ritmul cardiac al utilizatorului. Dupa analizarea acestuia si potrivirea cu o inregistrare anterioara facuta pentru utilizator, ceasul ar putea fi deblocat imediat pentru a oferi acces la toate datele.

Pentru a monitoriza ritmul cardiac, senzorii din Apple Watch ar proiecta o lumina puternica pe pielea utilizatorului si ar masura cat din ea este absorbita sau reflectata inapoi spre el. In baza acestei masuratori se poate determina nivelul de sange prezent in vene, toate datele fiins stocate direct in Apple Watch pentru a fi folosite in viitor pentru comparatii.

Apple Watch isi recunoaste proprietarul in baza batailor inimii

Separat de acest mod de functionare, Apple Watch poate prelua informatii de la alti senzori ce ar putea fi implementati de catre Apple in produs. Mai exact, vorbim despre un accelerometru sau un giroscop, acestea determinand orice miscare a utilizatorilor, in timp ce alte gesturi precum ridicarea mainii cu ceasul ar determinal scanarea pielii.

“A light emitter and light sensor pair can be used to determine one or more characteristics of a user’s vasculature. For example, a pulse oximeter employs a light emitter and a light sensor to measure the percentage of oxygenated blood in a subject. For example, light information can be obtained at one or more light sensors, and the information information can be compared to stored information associated with a user identity. Based on the comparison, the user of the device can be identified as having the user identity.”

Folosind acest sistem, Apple Watch ar putea inclusi sa autorizeze platile facute de catre utilizatori, asa cum face Touch ID pentru Apple Pay. Desigur ca deocamdata totul este in stadiul de proiect, compania Apple putand oferi sistemul intr-o zi, dar nimeni nu stie daca el va fi vreodat apregatit pentru lansare.

apple-watch-identificare-ritm-cardiac