iPhone 7 genereaza profit record pentru TSMC

iPhone 7 si iPhone 7 Plus genereaza incasari si profit record pentru TSMC, unul dintre cei mai importanti parteneri al companiei Apple.

Vanzarile iPhone 7 si iPhone 7 Plus sunt cu mult mai bune decat s-ar fi asteptat oricine, inclusiv compania Apple si partenerii care fabrica diverse componente pentru terminal. Vanzarile sunt atat de bune, incat Apple a crescut serios productia si a comandat mult mai multe componente decat se estimase initial ca ar fi necesare pentru cele doua terminale.

In aceasta idee, cei de la TSMC au anuntat astazi ca urmeaza sa inregistreze incasari si profit record in T3 2016 multumita vanzarilor foarte bune pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus. TSMC este singurul producator al chip-urilor A10 implementate in cele doua noi smartphone-uri, compania fabricand inclusiv vechile chip-uri A9 si A9X.

Apple a crescut cu peste 10 milioane de unitati productia pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus, iar acest lucru a generat si o crestere a incasarilor pentru partenerii sai din Asia. Acestia se vor bucura de incasari foarte mari si profit pe masura in baza cererii pentru terminale iPhone, asa ca toata lumea castiga din acest interes foarte mare pentru noile produse.

Desigur ca in discutie a fost adus si faptul ca Galaxy Note 7 a fost un esec, iar asta ajuta extrem de mult la cresterea vanzarilor iPhone 7 si iPhone 7 Plus. Reprezentantii TSMC au afirmat ca desi este o situatie dramatica, ingrijorator este faptul ca Samsung nu a gasit sursa problemei, insa celor de la Apple le pasa prea putin din moment ce iPhone 7 si iPhone 7 Plus o “duc” atat de bine.

“Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) raised its forecast for 2016 revenue after setting new profit and sales records in the third quarter, as analysts said it was riding high on supplying parts for Apple Inc’s new iPhone 7. TSMC, which doesn’t disclose details of customer orders, said on Thursday it now expects revenue growth to be 11-12 percent, compared with a previous estimate of a 5-10 percent increase.”

iphone-7-vanzari-iphone-7-plus-tsmc