Vezi clipurile video Facebook pe TV

Facebook ne permite sa facem streaming pentru clipuri video de pe terminale mobile sau calculatoare direct pe televizoare.

In aceasta seara compania Facebook a actualizat aplicatia pentru iPhone, iPad si iPod Touch, iar desi in changelog-ul sau nu a mentionat acest lucru, ea aduce o functie noua. Mai exact, utilizatorii de iPhone, iPad si iPod Touch vor avea posibilitatea de a vedea pe propriile televizoare clipurile video care sunt in mod normal afisate in cadrul retelei Facebook.

Noua functie oferita de catre cei de la Facebook le permite utilizatorilor sa redea pe televizoare clipurile video din cadrul retelei in timp ce pe telefoane vad news feed-ul. Totul functioneaza prin intermediul sistemului AirPlay, deci va trebui sa aveti un Apple TV prin care sa puteti vizualiza continutul de pe iPhone pe televizoarele voastre.

De acum, clipurile video din aplicatia Facebook vor avea o iconita speciala a unui televizor care va fi afisata pentru a ne permite sa vedem clipul video pe un televizor. Aceasta iconita va permite redarea prin Apple TV sau Google Chromecast, totul foarte simplu si usor, in timp ce pe terminale ramane activ News Feed-ul cu toate actualizarile prietenilor nostri.

Facebook ajunge pe televizoare

Cei de la Facebook sustin ca noua functie este disponibila atat in aplicatia mobila, cat si in versiunea desktop, iar in ambele cazuri, news feed-ul ramane activ pentru noi. Desigur ca functia este disponibila numai daca aveti conexiune intre terminal mobil sau calculator cu un dispozitiv capabil sa redea continutul pe televizor prin Wi-Fi.

Acest sistem functioneaza atat pentru clipurile video incarcate deja de catre utilizatori, cat si pentru sesiunile Facebook Live pe care orice utilizator le poate face.

“To give you even more ways to watch, we’re excited to roll out the ability to stream videos from Facebook to your TV — through devices like Apple TV or Google Chromecast — so you have the option to enjoy your favorite videos on a bigger screen. You can already stream Facebook videos to Apple TV (and other AirPlay-enabled devices) or Chromecast (and other Google Cast–enabled devices) from an iOS device or your web browser, and soon you’ll be able to cast from Android devices to Chromecast as well.”

Daca ati actualizat deja aplicatia Facebook pe iPhone si iPad, atunci va puteti bucura de aceasta noua functie.