13 oameni au fost arsi de Galaxy Note 7 in SUA

13 oameni au fost ars de Galaxy Note 7, in SUA, 96 de incidente fiind raportate oficial in aceasta tara de catre clienti.

Galaxy Note 7 a ars 13 oameni in toata perioada in care a fost vandut in SUA, fie ca vorbim despre unitatile originale, sau despre cele “sigure”, care le-au inlocuit. In total 96 de cazuri au fost raportate oficial catre autoritati, iar aici vorbim doar despre cifrele oficiale, nu si despre ceea ce ar mai fi ascuns Samsung pentru a nu genera panica.

47 de americani au raportat ca Galaxy Note 7 le-a produs pagube materiale, iar 13 au suferit arsuri din cauza bateriilor care au luat foc in timpul folosirii. Nu se stie ce daune are de platit Samsung acestor persoane, insa vorbim sigur despre cateva zeci de mii de dolari, dar totul depinde si de facturile medicale pe care persoanele arse le-au avut de platit.

Cifrele sunt suficient de ingrijoratoare pentru ca Galaxy Note 7 sa fi fost scos din vanzare si, atentie, pentru ca aici vorbim doar despre SUA, nu si despre restul lumii. Nimeni nu stie cate rapoarte de terminale Galaxy Note 7 au fost primite de catre Samsung in intreaga lume, insa numarul este cu siguranta suficient de mare din moment ce produsul a fost scos din vanzare.

13 persoane arse din cauza unui telefon in doar cateva saptamani este prea mult pentru orice fel de companie, iar aceste cifre vor avea un puternic impact pentru brandul Samsung. Din pacare, graba de a concura cu iPhone a determinat aducerea pe piata a unui smartphone care a pus in pericol vietile a milioane de oameni de pe planeta.

“Samsung has received 96 reports of batteries in Note7 phones overheating in the U.S., including 23 new reports since the September 15 recall announcement. Samsung has received 13 reports of burns and 47 reports of property damage associated with Note7 phones.”

galaxy-note-7-arsuri