Apple nu mai repara iPhone 4 si MacBook Air 13 inch

Compania Apple si-aa anuntat partenerii astazi ca incepand cu data de 31 octombrie 2016 nu va mai oferi reparatii pentru iPhone 4 si MacBook Air 13 inch lansat in cursul anului 2010. Apple urmeaza sa anunte totul si oficial, iar aceste doua produse nu vor mai fi reparate in service-urile Apple, cu unele mici exceptii in functie de cazuri particulare.

Vorbim despre produse care au 6 ani vechime in momentul de fata si pentru care nu mai exista decat un numar foarte mic de componente pentru reparatii. Decizia celor de la Apple este perfect normala in aceste conditii si este similara cu cea luata in trecut pentru o multitudine de alte produse lansate cu foarte mult timp in urma.

Separat de iPhone 4 si MacBook Air 13 inch 2010, compania Apple nu va mai oferi suport nici pentru AirPort Extreme de generatia a treia, sau Time Capsule de generatia a 2-a. In general compania Apple ofera reparatii pentru produse timp de 5 ani dupa lansare, exceptie facand California si Turcia, unde trebuie sa ofere suport pentru 7 ani.

Dupa intrarea in efect a acestor modificari, indiferent ce probleme veti mai avea cu aceste produse, nu le veti mai putea rezolva la un service al companiei Apple. Toate cele 4 produse mentionate mai sus sunt depasite din punct de vedere moral si fizic, asa ca nu va puteti astepta la prea mult suport oferit de catre compania Apple pentru ele.

apple-reparatie-iphone-macbook