Noul BMW Seria 5 2017 are CarPlay Wi-Fi

Ieri a fost anuntat noul BMW Seria 5 2017, compania germana prezentand toate noutatile pregatite pentru masinile seria 5, iar separat de schimbarea design-ului, vorbim si despre noi tehnologii. Una dintre ele este CarPlay Wi-Fi, astfel incat clientii BMW vor putea folosi tehnologia companiei Apple fara a-si conecta terminalele la masina prin cablu.

Conform comunicatului de presa publicat de catre cei de la BMW, noul Seria 5 este prima masina care implementeaza CarPlay Wi-Fi pentru clientii din SUA. Implementarea acestui sistem are la baza si implementarea unui hotspot Wi-Fi in masina, acesta permitand conectarea a pana la 10 persoane care se pot bucura de o conexiune de internet.

Desi CarPlay Wi-Fi a fost descoperit inca din momentul in care iOS 9 a fost lansat, pana acum nicio masina nu a avut implementat acest sistem de catre producator. Desi informatii aparute anul acesta sugerau faptul ca Volkswagen va oferi suportul, se pare ca BMW este primul producator care aduce aceasta tehnologie pentru proprii clienti.

Multumita CarPlay Wi-Fi, posesorii de terminale iPhone vor putea utiliza toate functiile sistemului doar prin Wi-Fi, fara a mai fi legati prin cabluri de masina. Noul BMW Seria 5 va fi pus in vanzare incepand din luna februarie a anului viitor, asa ca persoanele interesate de el nu vor avea mult de asteptat pana cand se vor putea bucura de noua functionalitate.

And smartphone integration has been further improved – from Apple CarPlay (which, in a first for a carmaker, has been incorporated fully wirelessly), to inductive phone charging and the WiFi hotspot for up to ten devices. BMW is the first carmaker to integrate Apple CarPlay without any cables at all.

bmw-seria-5-2017-carplay-wi-fi