Presedintele Apple vorbeste de realitatea augmentata

Presedintele Apple continua sa promoveze realitatea augmentata in presa americana, confirmand ca Apple dezvolta produse importante in baza sa.

Presedintele Apple, Tim Cook, a vorbit ieri intr-un nou interviu despre realitatea augmentata si rolul sau extrem de important in viitorul umanitatii. De cateva luni Tim Cook tot promoveaza importanta realitatii augmentate pentru produsele Apple in viitor, semn ca aceasta tehnologie isi va gasi o casa primitoare in iOS, watchOS si macOS in viitor.

Presedintele Apple spune ca nu exista inlocuitor pentru interactiunea umana, insa afirma ca favorizeaza realitatea augmentata in fata celei virtuale pentru implementare in produse. Inclinarea celor de la Apple spre realitatea augmentata a fost vizibila de-a lungul anilor in baza achizitiilor de companii, dar si a functiilor oferite in produse.

Tim Cook nu este de parere ca realitatea virtuala va fi adoptata la scara larga de catre utilizatori, insa crede ca realitatea augmentata va avea un impact profund asupra oamenilor. In ciuda acestui lucru, el confirma faptul ca va fi nevoie de ceva timp pentru ca produsele bazate pe realitate augmentata sa poata fi dezvoltate in mod corect.

Presedintele Apple vorbeste de realitatea augmentata

Conform lui Tim Cook, realitatea augmentata va amplifica interactiunea umana si nu va seta o bariera intre oameni, asa cum face realitatea virtuala. Pentru ca realitatea augmentata este atat de importanta pentru Apple, compania a discutat cu diverse companii bazate pe ea, dar si pe realitate virtuala, pentru a oferi produse si servicii in viitor.

“There’s no substitute for human contact. And so you want the technology to encourage that. VR, I think, has some interesting applications, but I don’t think it’s a broad-based technology like AR Augmented reality will take some time to get right, but I do think that it’s profound. We might … have a more productive conversation, if both of us have an AR experience standing here, right? And so I think that things like these are better when they’re incorporated without becoming a barrier to our talking. … You want the technology to amplify it, not to be a barrier.”

Presedintele Apple promoveaza de cateva luni realitatea augmentata in presa americana, deci este clar ca a sa companie dezvolta produse importante bazate pe ea. Deocamdata nu se cunosc detalii cu privire la functionalitatea acestor produse, asa ca ramane de vazut ce a pregatit Apple si cum ne vom putea bucura de aceste produse.