Facebook Messenger va reduce consumul de date

Facebook Messenger va avea o noua functie menita sa reduca substantial consumul de date generat in timpul folosirii aplicatiei.

Facebook va implementa in aplicatia Facebook Messenger o noua functie care cu siguranta va fi apreciata de catre utilizatorii din lumea intreaga. Vorbim despre o functie care are menirea de a reduce substantial consumul de date in timpul folosirii aplicatiei Facebook Messenger, ea fiind in momentul de fata testata in cadrul versiunii pentru sistemul de operare Android.

Conform celor care testeaza noua functie, cei de la Facebook au implementat practic o restrictie la descarcarea automata de continut atunci cand utilizatorul foloseste o conexiune mobila de date. In aceasta idee, pozele si clipurile video nu vor mai fi descarcate si afisate automat utilizatorilor, ci acestia vor trebui sa selecteze orice fisier pe care il doresc a fi descarcat.

Schimbarea este una foarte buna, deoarece acum fisierele sunt descarcate automat indiferent de dimensiunea pe care le au, generandu-se consum mare de date in proces. Mai mult decat atat, chiar daca acum Facebook Messenger nu ne spune cat trafic de date genereaza aplicatia, implementarea noii functii ne va oferi si un contor de acest gen.

Facebook Messenger va reduce consumul de date

WhatsApp Messenger are de foarte multa vreme un sistem de acest gen implementat de catre cei de la WhatsApp, asa ca era normal sa asteptam o functionalitate similara in Facebook Messenger. Avand in vedere ca foarte multa lume foloseste aplicatia zilnic si nu stie cat trafic de date genereaza ea, implementarea acestei functii este de bun augur.

Desigur ca Facebook Messenger nu va avea aceasta functie in perioada imediat urmatoare, insa ne putem astepta ca luna viitoare ea sa fie lansata oficial intr-o actualizare. Exista posibilitatea ca Facebook sa implementeze functionalitatea initial in versiunea pentru Android si abia mai apoi in cea pentru iOS, deci s-ar putea sa avem ceva de asteptat pana cand o vom putea folosi.

Voi ce parere aveti despre oferirea acestei functii pentru iDevice-urile noastre ?

facebook-messenger-reducere-consum-date