Prima Pagina Macbook MacBook Air si Pro 2016 vor fi lansate in octombrie

MacBook Air si Pro 2016 vor fi lansate in octombrie

MacBook Air 2016 si MacBook Pro 2016 vor fi lansate in luna octombrie de catre compania Apple pe pietele globale fara o conferinta dedicata.

16

Noi modele ale MacBook Pro si MacBook Air vor fi lansate luna aceasta de catre compania Apple, planurile sale initiale ramanand valabile in continuare. Cei din Cupertino lucreaza intens la lansarea acestor noi produse in urmatoarele saptamani impreuna cu macOS 10.12.1, care este testat in versiune beta de ceva vreme.

Conform unor informatii venite de la un partener Apple din China, cei din Cupertino vor lansa un MacBook Pro care are suport USB-C si Thunderbolt 3. Din pacate, implementarea suportului pentru aceste porturi va duce si la renuntarea la binecunoscutul Magsafe, dar si la Thunderbolt 2, schimbarea fiind una surprinzatoare chiar si pentru Apple.

Separat, desi compania Apple va lansa un MacBook Air 13 inch 2016, se pare ca modelul cu ecrand e 13 inch urmeaza sa fie scos din productie de catre americani. Apple pare sa-si concentreze toata atentia spre MacBook 12 inch si MacBook Air 13 inch, iar pastrarea MacBook Air 11 inch nu avea logica din moment ce exista tablete iPad Pro cu ecrane de 12.9 inch si in curand de 10.9 inch.

MacBook Air si Pro 2016 vor fi lansate in octombrie

Deocamdata nu se stie cand urmeaza sa fie lansate MacBook Air 2016 si MacBook Pro 2016, insa este clar ca ele vor fi disponibile pentru achizitie luna aceasta. Schimbarile pentru MacBook Pro sunt cele pe care le stiam, mai exact un ecran OLED deasupra tastaturii, dar si un design diferit care ofera un profil mai subtire pentru produs.

“Conform unor informatii venite de la o sursa de incredere din China, Apple planuieste sa anunte noi modele ale MacBook Pro in cursul acestei luni. Exista deasemenea zvonuri conform carora MacBook Air 11 inch va fi scos din vanzare pentru a pune accent pe dezvoltarea MacBook Air 13 inch. Ambele tipuri de produse vor fi anuntate simultan si vor fi puse in vanzare in acelasi timp.”

Majoritatea zvonurilor aparute pana acum sugerau faptul ca Apple va anunta aceasta actualizare spre sfarsitul acestei luni, fara o conferinta dedicata. Se pare ca Apple va include noile produse in oferta sa publica si nu va face mare caz pe baza acestui eveniment, asa ca vom avea, in principal, o lansare tipica pentru un asemenea produs al Apple.

macbook-pro-air-2016-octombrie