O companie dezvolta aplicatii iOS compatibile cu lentilele de contact “inteligente” pentru realitate augumentata

Compania de aprovizionare medicale EPGL, cunoscuta pentru tehnologia in dezvoltare a lentilelor de contact “inteligente” intenționeaza sa dezvolte aplicatii compatibile cu iOS pentru aplicatii de realitate augmentata.

Presedintele companiei Michael Hayes a spus ca, în colaborare cu Apple, va utiliza proprietatea intelectuala pentru a dezvolta aplicatii iOS pentru a proiecta o imagine pe o lentila de contact orientat in jurul perimetrului unei lentile de contact pentru a fi utilizate in aplicatiile de realitate augmentata (AR).Necesita putere redusa, poate fi reglata rapid si pot fi incorporate in materialul elastic al unei lentile de contact.

Imaginile proiectate vor fi clare si, in plus, lentilele pot utiliza o prisma pentru a redirectiona imaginea pe retina, in cazul in care o parte a viziunii utilizatorului este absenta sau limitata din cauza accident vascular cerebral.

Incorporarea tehnologiei realitate augmentata intr-o lentila de contact va evita stigmatizarea utilizatorilor cu aparate, cum ar fi Google Glass bulkier, care a fost interzis in unele zone.

EPGL detine brevete, si a dezvoltat tehnologii pentru lentile de contact de incarcare si stocare, integrarea circuitului in lentile de contact, mecanisme de auto-focus pentru contacte si senzori optici pentru lentile de contact electronice.

“AR can be really great,we have been and continue to invest a lot in this. We are high on AR for the long run, we think there’s great things for customers and a great commercial opportunity. So we’re investing.”

I think AR is extremely interesting and sort of a core technology,” It’s something we’re doing a lot of things on behind that curtain that we talked about.”