Porturile la care renunta Apple in MacBook Pro 2016

Dimineata v-am spus ca Apple va organiza in 27 octombrie o conferinta in care va prezenta noi modele ale MacBook Pro si MacBook Air, ea fiind punctul culminant al catorva luni de zvonuri. Am aflat foarte multe informatii cu privire la ceea ce doreste sa ne ofere compania Apple, iar printre ele se afla si doua schimbari majore pentru porturile MacBook Pro 2016.

Daca in septembrie Apple a renuntat la portul audio in iPhone 7, cu MacBook Pro 2016 compania Apple renunta si la porturile USB si MagSafe din aceasta linie de produse. Cei de la Apple s-au gandit ca inlocuirea acestor porturi cu unul USB-C este o metoda foarte buna de a elibera spatiu in carcasa pentru implementarea altor componente si reducerea grosimii carcasei.

Apple urmeaza sa permita incarcarea MacBook Pro 2016 prin USB-C, iar orice alte periferice pot fi conectate la laptop tot prin el, transferul de date fiind facut in acelasi mod. USB-C este un pas inainte pentru linia MacBook, insa din pacate el vine si cu multe batai de cap pentru utilizatorii obisnuiti ai laptop-urilor companiei Apple.

Din pacate introducerea USB-C va forta multa lume sa cumpere cabluri noi compatibile cu acest tip de port, sau chiar adaptoare speciale, deci vorbim despre cheltuiala suplimentara. E greu de spus cata lume va fi bucuroasa de renuntarea la USB-ul standard si MagSafe in favoarea USB-C, insa compania Apple va face oricum aceasta schimbare.

macbook-pro-2016-port-usb-magsafe