Amazon se apara in fata acuzatiilor Apple

Acum 2 zile compania Apple a initiat un proces impotriva unui producator de cabluri si incarcatoare pentru terminalele iPhone si tabletele iPad. Mobile Star este aceasta companie, ea vanzandu-si produsele ca unele “originale” si certificate de catre compania Apple, cand in realitate nu aveau certificare si luau foc in timpul folosirii.

Mobile Star isi vindea produsele prin intermediul Amazon.com, iar cei de la Apple au mentionat retailerul in cererea de chemare in judecata, afirmand ca 90% dintre cablurile si incarcatoarele prezentate acolo ca fiind “originale” si certificate, erau in realitate contrafacute, ele fiind vandute cu girul celor de la Amazon, desi puneai clientii in pericol.

In fata acestor acuzatii, cei de la Amazon au raspuns spunand ca nu tolereaza in vreun fel vanzarea produselor contrafacute prin platforma lor. Reprezentantii magazinului afirma deasemenea ca incearca sa elimine din propriul magazin online orice fel de produse de acest gen si ca actioneaza in judecata orice fel de companii care vand asemenea produse.

In realitate, cei de la Amazon.com nu verifica fiecare produs vandut prin intermediul propriei paltforme pentru ca nu au cum, acestia din urma asumandu-si responsabilitatea pentru vanzarea lor. In aceasta idee, Apple nu va actiona Amazon in judecata din cauza produselor contrafacute, dar ii poate face de rusine pentru produsele pe care le vand.

“Amazon has zero tolerance for the sale of counterfeits on our site. We work closely with manufacturers and brands, and pursue wrongdoers aggressively.”

apple-vs-amazon-com