Apple: Amazon vinde foarte multe accesorii “originale” contrafacute

Apple sustine ca aproape 90% dintre cablurile si incarcatoarele "originale" pentru iPhone vandute prin Amazon.com sunt de fapt contrafacute.

Ieri v-am spus ca Apple da in judecata o companie numita Mobile Star deoarece aceasta vinde incarcatoare si cabluri pentru iPhone sau iPad care sunt prezentate ca fiind “originale” sau certificate de Apple. In realitate acestea sunt contrafacute si folosesc logo-urile Apple fara acordul companiei, ele luand inclusiv foc in timpul folosirii.

Cei de la Apple au analizat oferta de incarcatoare si cabluri care sunt vandute prin Amazon.com si sunt prezentate ca fiind “originale” sau “certificate” si au ajuns la o concluzie sumbra. 90% dintre accesoriile prezentate in acest mod de catre vanzatori sunt de fapt contrafacute si prezinta un risc major pentru clientii care le cumpara in vederea folosiri.

Apple a cumparat in decursul catorva luni nu mai putin de 100 de modele de cabluri si incarcatoare de pe Amazon.com, ajungand la concluzia ca peste 90% sunt contrafacute. Procentul este extrem de mare, insa problema este foarte grava deoarece produsele sunt prezentate ca fiind originale, cand de fapt sunt chinezarii ieftine care ar trebui distruse.

Apple: Amazon vinde foarte multe accesorii “originale” contrafacute

Separat de Mobile Star, compania Apple acuza Amazon.com de faptul ca a garantat ca anumite incarcatoare si cabluri contrafacute sunt de fapt “originale” sau “certificate”. Cei din Cupertino cer scoaterea lor din vanzare, distrugerea produselor Mobile Star, dar si despagubiri de 2 milioane de dolari pentru fiecare tip de produs Mobile Star vandut prin Amazon.com.

“In decursul ultimelor 9 luni, Apple, ca parte a procesului sau de protejare a brand-ului, a cumparat peste 100 de incarcatoare si cabluri Lightning pentru iPhone, prezentate de catre vanzatori Amazon.com ca fiind “originale”. Unele dintre aceste produse au fost inclusiv vandute prin programul “Fulfillment by Amazon”, compania garantand pentru ele. Testand aceste produse, Apple a ajuns la concluzia ca aproape 90% dintre ele sunt contrafacute.”

Citand pericolul pe care aceste produse il au pentru consumatori, dar si afectarea reputatiei brand-ului Apple, cei din Cupertino au cereri rezonabile in acest proces. Daca Apple va reusi sa castige acest proces, atunci vorbim despre o lovitura majora data producatorilor de accesorii contrafacute, actiuni similare putand fi luate si impotriva altor companii.

Prin extensie, din moment ce multe produse prezente pe Amazon.com sunt vandute si in Romania, exista o foarte mare sansa ca un accesoriu de acest gen ce este prezentat ca fiind original, sa fie de fapt contrafacut si sa va strice terminalul.

apple-amazon-cablu-contrafacut