iMessage hack spameaza utilizatorii cu mesaje in chineza

Un hack care a afectat iMessage si iCloud a permis unor hackeri asiatici sa acceseze datele din Apple ID-urile utilizatorilor.

O problema majora a lovit utilizatorii Apple din cateva tari de pe glob in cursul zilei de ieri, acestia raportand faptul ca ale lor Apple ID-uri au fost sparte si iMessage accesat. Conform acestor persoane, in timpul folosirii iDevice/Mac-urilor au primit mesaje conform carora Apple ID-ul lor a fost accesat de pe un alt produs Apple, ei putand doar sa confirme alerta si atat.

La cateva minute dupa afisarea acestei alerte, utilizatorii au inceput sa fie spamati de mesaje SMS sau iMessage care aveau texte in limba chineza. Contactand compania Apple, utilizatorii au aflat ca nu sunt singurii care experimenteaza acea problema in acel punct si ca multe alte persoane au contactat Apple din exact acelasi motiv in cursul zilei de ieri.

Schimbarea parolei Apple ID-ului si activarea sistemului de autentificare in 2 pasi a rezolvat problema, iar mesajele au incetat rapid. Apple a spus ca nu se stie daca au fost accesate datele clientilor in urma acestui hack, desi totul pare extrem de posibil, iar mesajele spam primite de catre persoane promovau cazinouri din Macau.

iMessage hack spameaza utilizatorii cu mesaje in chineza

imessage-apple-id-icloud-hack

Dupa cum puteti vedea si din imagini, vorbim despre foarte multe mesaje primite de catre utilizatori dupa ce Apple ID-urile lor au fost sparte, situatia fiind fara precedent. In cursul noptii trecute compania Apple a efectuat lucrari de mentenanta la serverele iCloud din multe tari de pe glob, deci probabil a blocat accesul hackerilor si a rezolvat vulnerabilitatile din sistem.

Deocamdata compania Apple nu a oferit detalii cu privire la acest hack care a oferit unor hackeri acces la datele din Apple ID-urile utilizatorilor. In aceasta idee, exista posibilitatea ca multe informatii stocate in backup-urile acestora sa fi fost furate de catre hackeri si sa fie folosite in viitor pentru alte atacuri, sau pentru a se fura bani din conturile bancare.

Este greu de spus daca vorbim despre un atac de tip phishing folosit pentru a obtine parolele Apple ID-urilor, avand in vedere ca si conturile unor jurnalisti au fost afectate, sau daca este vorba despre un hack in adevaratul sens al cuvantului. Totusi, din moment ce conturile unor persoane care stiu sa se fereasca de atacuri de tip phishing au fost afectate, este probabil sa vorbim despre o accesare a serverelor Apple de catre hackeri.

imessage-icloud-apple-id-hack

imessage-icloud-apple-id-hack-1

imessage-icloud-apple-id-hack-2