IBM: Mac-urile sunt mai ieftine decat PC-urile

IBM sustine ca Mac-urile sunt mai ieftine decat PC-urile in cazul unei perioade de utilizare de minim 4 ani.

IBM este unul dintre cei mai importanti parteneri ai companiei Apple, dar si unul dintre cei mai mari clienti business, conform unor cifre anuntate recent. Conform lui Fletcher Previn, vicepresedintele diviziei care se ocupa de achizitii si mentenanta produselor cumparate de catre IBM, Mac-urile sunt mai ieftine decat PC-urile, pe termen lung.

Anul trecut IBM a cumparat 30.000 de Mac-uri de la compania Apple, iar acum le permite angajatilor sa aleaga intre un Mac si un PC atunci cand au nevoie de un laptop de serviciu nou. Aceasta alegere le ofera angajatilor mai multa flexibilitate in ceea ce priveste calculatorul cu care muncesc zilnic, insa IBM ar prefera ca ei sa isi cumpere Mac-uri.

Conform lui Fletcher Previn, la o perioada de folosinta de 4 ani, un Mac este cu pana la 543 de dolari mai ieftin decat un PC, pentru compania IBM. Oferind Mac-uri angajatilor, cei de la IBM au descoperit ca ele genereaza doar jumatate dintre cererile de suport pe care angajatii le fac in vederea rezolvarii de probleme, asta desigur in comparatie cu cererile generate de catre angajatii care detin PC-uri.

IBM: Mac-urile sunt mai ieftine decat PC-urile

Mai mult decat atat, intr-o perioada de folosire de 4 ani, IBM economiseste intre 273 de dolari si 543 de dolari cu fiecare Mac achizitionat, in comparatie cu un PC. Aceste cifre oferite de catre IBM au la baza cele mai bune preturi pe care Microsoft le-a putut face pentru vanzarea de PC-uri catre companie, deci in timp IBM economiseste sume serioase de bani.

“But isn’t it expensive, and doesn’t it overload IT? No. IBM found that not only do PCs drive twice the amount of support calls, they’re also three times more expensive. That’s right, depending on the model, IBM is saving anywhere from $273 – $543 per Mac compared to a PC, over a four-year lifespan. “And this reflects the best pricing we’ve ever gotten from Microsoft,” Previn said. Multiply that number by the 100,000+ Macs IBM expects to have deployed by the end of the year, and we’re talking some serious savings.”

In momentul de fata IBM are peste 90.000 de Mac-uri active in randul angajatilor, iar anul viitor cifra ar trebui sa treaca serios de 100.000 de unitati. Daca veti face o serie de calcule, veti afla ca IBM economiseste sume serioase de bani in 4 ani cu alegerea produselor Apple, iar cei de la Microsoft vor avea serios de munca pentru a isi mentine vanzarile la un nivel ridicat in mediul business.

mac-ieftin-pc-ibm

6 COMENTARII

  1. Daca ma gandesc ca dupa aproape 2ani de la achizitionarea primului meu mac (MBA 13′) nu am mai investit in el decat un adaptor Thunderbolt-UTP, nu licente, nu nimic altceva, da are un cost foarte mic de exploatare.

  2. Asta da !!! Ca prosessor de MBA13, recunosc: funtionalitate extinsa, portabilitate si costuri relativ ieftine. Mult mai mici costurile de intretinere fata de Windows… iar in timp durează mult mai mult decât un laptop cu Windows. Mă refer la calitate … pam-pam

  3. Eu am detin inca un HC’85 (pentru cine cunoastea acea generatie de PC) si la fel de bine merge si in ziua de azi. Chiar si pe Youtube :)))