Prima Pagina A10 iPhone 7 – procesor aproape la fel de rapid precum cele Intel

iPhone 7 – procesor aproape la fel de rapid precum cele Intel

iPhone 7 si iPhone 7 Plus au un nou chip A10 format dintr-un procesor quad-core, doua nuclee avand denumirea Hurricane si doua Zephyr. Primele doua procesoare sunt pentru performante ridicate si ultimele doua sunt pentru utilizarea zilnica si consum redus de energie, intregul chip oferind performante peste cele ale tuturor competitorilor.

Expertii in procesoare pentru terminalele mobile sustin ca noul chip A10 domina concurenta din toate punctele de vedere, asa cum este si normal. In aceasta idee, atat procesoarele dezvoltate de catre Samsung, Qualcomm sau Huawei sunt depasite de catre noul chip A10 Fusion al companiei Apple, iar diferenta este foarte mare intre ele.

Performantele noului chip A10 Fusion al companiei Apple sunt atat de bune, incat unii au inceput sa compare noua componenta cu procesoarele Intel. Conform unui specialist in componente de acest gen, noul procesor quad-core dezvoltat de catre compania Apple este suficient de bun pentru a sustine un MacBook Air, probabil modelul cu ecran de 11 inch.

iPhone 7 este procesor aproape la fel de rapid precum cele Intel

iphone-7-procesor-intel

Conform aceluiasi expert, noul procesor al iPhone 7 are performante aproape identice cu cele ale procesoarelor Skylake din seria “Core”, cele din urma avand performate usor mai bune pentru ca nu trebuie sa economiseasca energie, asa cum se intampla in cazul terminalelor mobile, acestea avand baterii de capacitate mult mai mica.

“Apple’s new CPU actually compares better against Intel mainstream x86 cores. The A10 can deliver “nearly identical performance” to Intel’s “Skylake” generation of “Core” processors. The difference, of course, is that Intel PC chips don’t operate within the battery constraints of the A10. Apple’s CPU prowess is beginning to rival Intel’s. In fact, the new Hurricane could easily support products such as the MacBook Air that today use lower-speed Intel chips. Apple’s CPU prowess is beginning to rival Intel’s. In fact, the new Hurricane could easily support products such as the MacBook Air that today use lower-speed Intel chips.”

Avand in vedere ca Apple are peste 1000 de ingineri care dezvolta procesoarele pentru terminalele mobile din iPhone sau iPad, lansarea unuia care sa functioneze pe MacBook este iminenta. Apple vrea de ani de zile sa scape de dependenta de Intel din acest punct de vedere, iar in curand va putea lansa procesoare suficient de puternice si pentru laptop-uri.

 • Srb Srb

  Cred ca decizia a fost luata de Apple deja atunci cand au lansat ipad pro si 12″ Macbook. Deci daca vroiau momentul ar fi fost la lansarea 12″ Macbook sau ipad pro

 • tudorel

  Zaone, la cele cu 32 gb e vb de un alt procesor sau care i faza de sunt mai lente ?

 • Sunt 2 articole pe tema asta si am explicat in ambele care este situatia.

 • sultanu’ dragostei

  Srb daca voiau nu vRoiau

 • Cristi

  👍🏻

 • george

  la banii lui nu trebuie sa vorbeasca corect

 • V.P

  :))))

 • Viorel Predatorul

  Ca să fiu cinstit, forma corectă de imperfect, pe care trebuia să o folosească Srb este “ei vreau”, şi nu “ei voiau/ ei vroiau” 🙂

 • Srb Srb

  slaba rau…oricum uite ca te-am scos din cotet….daca Apple voia o facea, asta era the REAL context..

 • Srb Srb

  troleala scoate ursii din barlog…tine pasul cu mine

 • Srb Srb

  “ar fi trebuit sa fie..”

 • Srb Srb

  unde este avatarul cu ura pt Srb? iar esti o clona ?

 • tudorel

  Sunt pe cale a primi un iphone 7 plus 32 gb si vreau sa stiu daca merita achizitia sau refuz coletul, de asta te rog sa mi zici

 • V.P

  Ce faci Viorele , pe unde-mi umblii ??

 • V.P

  Asa Srb , voiau ca vroiau este gresit .

 • V.P

  :)))

 • Srb Srb

  este vorba de ssd,adica de spatiul de memorie de 32gb care in anumite conditii pare mai lent. Dar stai calm, mai ales in mobil mai mult ca sigur nu iti vei da seama. Bucura-te de el

 • tudorel

  Sa traiesti Srb

 • tudorel

  Iti multumesc !

 • icetkk

  Eu voiam/vream, NU VROIAM
  Tu voiai/vreai, NU VROIAI
  El voia/vrea*, NU VROIA
  Noi voiam/vream, idem singular
  Voi voiați/vreați, NU VROIAȚI
  Ei voiau/vreau*, NU VROIAU

  *Pentru că, la mai mult ca perfectul, la persoana a treia, atât la singular, cât și la plural, verbul “a vrea” are aceeași formă precum la prezent (Ei vreau acum/Ei vreau acum două zile), se folosește, pentru a fi mai concret în exprimare, verbul “a voi”, care este sinonim cu verbul “a vrea”. Așa că e corect “Ei voiau”. Și dacă tot sunt sinonime, le putem folosi mixt după cum ne taie capul. Ceea ce eu voiesc să spun este că poți folosi ce verb vrei atâta timp cât îl folosești corect.
  “Vroiau” este o corcitură nefericită între “voiau” și “vreau”, la fel și “vroiam”, care vine din îmbârligarea “voiam” cu “vream” și așa mai departe.

 • Viorel Predatorul

  Salut, de acord parțial cu ce susții:
  1. Verbul corect este “a vreà”, şi nu “a voì” (ce accent pe “i”). Prin urmare, conjugarea”voiam, voiai, etc” nu este corectă;
  2. Forma folosită de Srb este de imperfect, și nu de mai mult ca perfect. La mai mult ca perfect, forma do conjugare este
  – Eu vrusesem
  – Tu vruseseși
  – El/Ea vrusese, etc

  Este îmbucurător să văd că și alții (ca tine, de altfel) sunt preocupați de a folosi corect limba română 🙂

 • icetkk

  Nu există “verbul corect” în cazul ăsta, căci verbele sunt sinonime, cât despre timp, ai dreptate.

  Eu explicam de ce a simțit românul să folosească verbul “a voi” la unele timpuri, în loc de uzualul “a vrea”. Problema nu e în folosirea lui “a voi”, ci în “r”-ul introdus aiurea în conjugare, pentru a-l apropia de “a vrea”, oarecum crezând că sunt același verb.