PulsePoint – aplicatia care salveaza pacientii in stop cardiac

Pulse Point este o aplicatie dezvoltata special pentru a salva pacientii care se afla in stop cardiac si ambulantele sunt departe de ei.

Viata unui american a fost salvata zilele trecute multumita unei aplicatii numite Pusel Point, aceasta aducandu-i extrem de rapid ajutorul de care avea nevoie cand a suferit un atac cardiac minor. Barbatul a cazut in statia de autobuz din fata unui centru medical din Washington, iar aplicatia Pulse Point a avut o contributie majora la salvarea vietii sale.

Mai exact, dupa ce a cazut in statia de autobuz, barbatul a fost initial ajutat de catre un student prezent in centrul medical, insa ajutorul adevarat a venit de la o asistenta aflata in locatie. Aceasta avea instalata aplicatia Pulse Point si a fost anuntata in momentul in care un apel la serviciul de urgenta 112 a fost facut pentru salvarea barbatului.

Aplicatia Pulse Point a fost creata special pentru cei care au cunostinte privind tehnicile de resuscitare, ea trimitandu-le alerte acestora de fiecare data cand o persoana este in pericol. Alertele sunt trimise impreuna cu echipajele medicale care trebuie sa ajunga la pacient, iar daca o persoana se afla mai aproape de acesta decat ambulanta, il poate ajuta mai repede.

Aplicatia Pulse Point functioneaza multumita ajutorului oferit de catre autoritati, care trimit apelurile de urgenta prin ea, dar si multumita monitorizarii frecventelor serviciilor de urgenta. Dezvoltatorul sau sustine ca aplicatia a salvat multe vieti, inclusiv pe cea a barbatului din Washington.

Aplicatia Pulse Point afiseaza pe o harta interactiva toate locatiile in care exista persoane care au suferit un atac cardiac, dar si locatiile in care exista defibrilatoare publice automate. Ea este disponibila in peste 2000 de orase din SUA si este o dovada foarte buna a modului in care tehnologia poate fi folosita pentru a salva vietile oamenilor.

Daca sunteti curiosi sa vedeti cum arata si functioneaza aplicatia Pulse Point, atunci o puteti descarca din AppStore urmand acest link.