iPod a implinit 15 ani

Pe 23 octombrie s-au implinit 15 ani din momentul in care iPod a fost prezentat de catre Steve Jobs si mai apoi lansat pe pietele globale.

iPod, unul dintre cele mai importante produse lansate de catre compania Apple, a implinit 15 ani ieri si exista intr-o lume complet diferita fata de cea in care a aparut. In 2001 iPod era un produs revolutionar cu care compania Apple schimba lumea in care traiam, insa extrem de multe s-au schimbat intre timp.

Steve Jobs a prezentat iPod uimind toata lumea cu functiile sale si capacitatea de a stoca muzica, el ajungand sa cucereasca intreaga planeta in anii urmatori. iPod a ajutat compania Apple sa isi creasca substantial vanzariloe si i-a dat curajul de a incepe dezvoltarea iPhone, produs care a fost bazat pe iPod.

In cei 15 ani de disponibilitate, iPod a fost inlocuit de iPhone in oferta Apple si mintile oamenilor, functionalitatea sa devenind irelevanta intr-o lume in care putem asculta muzica pe internet. Vanzarile iPod au scazut atat de mult incat Apple nici macar nu le mai raporteaza, iar produsul va fi in curand scos complet din oferta companiei americane.

In ciuda situatiei normale in care a ajuns iPod acum, produsul a schimbat extrem de multe in lumea in care traim, insa el trebuia sa devina inutil la un moment dat. iPod a fost si va ramane intotdeauna un produs iconic al companiei Apple, un produs care a dat startul unei revolutii tehnologice, insa in lumea de astazi el si-a pierdut relevanta.

https://www.youtube.com/watch?v=SYMTy6fchiQ