Apple ofera lunar datele a mii de clienti catre diverse guverne

Lunar compania Apple ofera datele a mii de clienti catre institutii guvernamentale in baza cererilor facute de catre acestea.

In cursul serii trecute, unul dintre vicepresedintii companiei Apple a confirmat faptul ca lunar datele a mii de clienti sunt partajate cu institutii guvernamentale din intreaga lume. Vorbim aici despre cereri facute de catre aceste institutii guvernamentale catre compania Apple si despre datele transmise de catre americani in baza unor cereri perfect legale.

Cei de la Apple au o echipa dedicata pentru a raspunde in mod constant acestui tip de cereri, ea avand oameni activi 24 de ore din 24 pentru a prealua toate cererile. Dupa preluarea cererilor, aceasta echipa dedicata a companiei Apple analizeaza ceea ce se cere si daca ele pot fi oferite in mod legal catre entitatea care cere informatiile respective.

Apple sustine de luni de zile ca incearca sa protejeze datele utilizatorilor si cripteaza o buna parte dintre cele care ajung in serverele sale. In ciuda acestui lucru, cand primeste cereri pentru a furniza date despre anumiti utilizatori, ea ofera datele meta la care are acces, insa putine pot oferi indicii cu privire la identitatea unui utilizator.

Apple ofera lunar datele a mii de clienti catre diverse guverne

Cu ajutorul celor de la Apple a fost arestat fondatorul torrentz.eu, el facand o achizitie prin iTunes la un moment dat, iar IP-ul folosit a fost identificat inclusiv in logari facute pe Facebook. Acest tip de date sunt usor accesibile companiei Apple, iar atunci cand i se cere sa le ofere, este obligata sa o faca, fara a se putea opune, nici macar in instanta.

“De mii de ori lunar oferim catre diverse entitati guvernamentale informatii privind clientii Apple si dispozitivele folosite, totul in raspuns la solicitarile legale primite de la ele. Avem o echipa care raspunde acestor cereri timp de 24 de ore zilnic. Criptarea puternica nu elimina capcitatea Apple de a oferi institutiilor guvernamentale date meta, sau alte tipuri de informatii considerate utile.”

Nimic din ceea ce spune compania Apple acum nu este nou, aceste detalii fiind deja cunoscute de catre mai toti cei care se ocupa de securitate informatica. Realitatea este ca orice fel de companie de pe planeta care are acces la asemenea date le partajeaza, iar asat pentru ca sunt obligate de catre autoritati.

apple-date-clienti-guvern-securitate