iPhone 7 nu ajuta Apple sa-si creasca vanzarile

iPhone 7 nu a reusit sa ajute compania Apple sa isi creasca vanzarile in T3 2016 comparativ cu T3 2015, desi milioane de unitati au fost vandute.

iPhone 7 a fost lansat la jumatatea lunii septembrie, cu aproximativ 10 zile inainte ca anul fiscal 2016 al companiei Apple sa se incheie. Avand in vedere lansarea tarzie in an, iPhone 7 nu a reusit sa ajute compania Apple sa isi pastreze incasarile pentru T3 2016 la un invel la fel de ridicat precum cele inregistrate in cursul anului T3 2015.

Desi iPhone 7 s-a vandut in, probabil, aproape 20 milioane de unitati in cele 10 zile zile in care a fost disponibil pana la terminarea anului fiscal 2016 al Apple, vanzarile iPhone tot au scazut. Impreuna cu ele au scazut si incasarile companiei Apple, iar asa am vorbit despre un nou trimestru fiscal consecutiv in care Apple a inregistrat mai putini bani decat in trimestrul fiscal corespunzator anului anterior.

Mai mult decat atat, anul fiscal 2016 este primul in ultimii 15 ani in care Apple a inregistrat o scadere a incasarilor fata de anul fiscal anterior, iPhone 7 neputand ajuta compania americana. Desi multi si-au pus baza in faptul ca iPhone 7 va ajuta Apple sa isi creasca substantial vanzarile, iata ca in final scaderea anterioara lansarii a afectat compania mai mult decat s-a crezut initial.

iPhone 7 nu ajuta Apple sa-si creasca vanzarile

Foarte multa lume a asteptat cu nerabdare lansarea iPhone 7 si a evitat sa mai cumpere terminale iPhone, asa ca noul terminal doar a compensat o scadere ce putea fi mult mai mare. In aceasta idee, din cauza stocurilor foarte scazute, el nu a reusit sa creasca vanzarile companiei Apple comparativ cu anul anterior, iar acest lucru este normal.

Dintre cele 45.5 milioane de terminale iPhone vandute in T3 2016 de catre Apple, iPhone 7 reprezinta minim 30%, dar procentul ar fi putut fi mai mare daca existau stocuri suficiente. Apple nu era pregatita pentru o cerere atat de mare pentru iPhone 7, iar acest lucru a dus in final la dezamagirea unui numar foarte mare de clienti din intreaga lume.

Avand in vedere cererea pentru iPhone 7, ne putem astepta ca ultimul trimestru fiscal al anului sa-i permita din nou companiei Apple sa stabileasca recorduri de incasari. Lumea este foarte interesata de iPhone 7 si exista sanse foarte mari ca lucrurile sa e schimbe radical pana la sfarsitul acestui an.

iphone-7-vanzari-apple

6 COMENTARII

  1. Cum și? Normal ca dacă nu exista stoc nu poți sa îl cumperi și nici nu intra in calcule. Stai liniștit ca sunt o mulțime de oameni pe plan mondial care folosesc încă de la iPhone 4 – 5s