Prima Pagina Samsung Cota de piata Samsung in segmentul smartphone scade simtitor

Cota de piata Samsung in segmentul smartphone scade simtitor

Apple si Samsung simt presiunea producatorilor chinezi de smartphone-uri, cotele celor doi giganti scazand in tandem in T3 2016.

Esecul Galaxy Note 7 s-a tradus printr-o scadere cu 11.3 milioane de unitati a vanzarilor de smartphone-uri Samsung in T3 2016 si implicit o scadere a cotei de piata. Cota de piata a scazut cu 13.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, reducerea fiind aproape tripla fata de cea inregistrata de catre compania Apple in acelasi trimestru fiscal.

In cazul Apple vanzarile au scazut cu 4.5 milioane de unitati in T3 2016 fata de T3 2015, insa procentual scaderea cotei de piata este mai mica decat in cazul companiei Samsung. Acestea sunt desigur doar estimari facute de catre analisti cu privire la vanzarile Samsung deoarece compania nu dezvaluie exact cate terminale vinde in fiecare trimestru fiscal.

Chiar si asa, Samsung este intr-o situatie foarte grea in momentul de fata, Apple avand deasemenea probleme, iar producatorii chinezi au profitat din plin de asta. Dupa cum puteti vedea in graficul de mai jos, Huawei, Oppo si Vivo au inregistrat cresteri substantiale ale vanzarilor de smartphone-uri in T3 2016 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Cota de piata Samsung in segmentul smartphone scade simtitor

samsung-cota-piata-smartphone

Vanzarile de smartphone-uri Huawei au crescut cu 6.3 milioane de unitati intr-un singur an de zile, ajungand la 33.6 milioane de unitati in lumea intreaga. Vanzarile Oppo au crescut cu 13.9 milioane de unitati si au ajuns la 25.3 milioane in T3 2016, acasta fiind si cea mai mare crestere dintre toti producatorii monitorizati in lumea intreaga.

In final ajungem la Oppo, vanzarile acestui producator crescand cu 10.7 milioane de unitati fata de T3 2015, lucru impresionant si oarecum previzibil. Toti cei 3 producatori sunt din China si toti au furat vanzari de la Apple, Samsung si nu numai, pentru a ajunge sa fie concurenti seriosi pentru acesti giganti ai industriei smartphone.

Pericolul pentru Apple si Samsung vine din China, iar daca trendul va continua, atunci in acest trimestru fiscal al anului viitor, Huawei va intrece Apple in vanzarile smartphone. Aceasta va fi o lovitura extrem de dura pentru compania Apple, insa ramane de vazut daca iPhone 7 si iPhone 7 Plus o vor putea ajuta sa ramana in top.

 

 • Gabriel U

  Acestea sunt desigur doar estimari facute de catre analiștii și exagerate de indivizi fardati ca tine cu privire la vanzarile Samsung

 • sorel

  Gabriel U : ce cauti pe acest site ? Trolling ?

 • Srb Srb

  Adiooooo, visul frumos s-a terminat

 • Gabriel Ul

  Nu ai tu treabă ce caut aici… Așa că nu te mai băga în seamă cu mine, nu reușești să îmi stârnești interesul.

  Du-te și sclavagește în altă parte!

 • Gabriel U

  Ai uitat xanax-ul acasă?

 • Srb Srb

  te-am uitat pe tine pe strada

 • Mihai

  Huawey va deveni lider pe piața smarturilor, va vinde, mai mult decât samsung pe toate palierele de preț, va avea premiul, mid range si entry cu vânzări mari.

 • Gabriel U

  Asta trebuia să fie ceva amuzant sau o insultă? Sau o propoziție lipsită de sens?

 • Srb Srb

  dar e ok ca Srb ti-a lasat si o placinta si cana de apa

 • real

  aici gresesti
  huawei are unele aspecte (interfata) asemanatoare iphonului.
  daca o sa continue asa (sper asta) o sa fie un jucator mare pe piata mobilelor.

 • amfetamin

  Cam demult nu se mai aude nimic de HTC,ce sa mai zic de M10…

 • richard

  Il vor distruge si pe Srb 🙂

 • gigel

  Nu ma pot abtine sa nu remarc , gradul avansat de nebunie al samsonistilor :)))

 • amfetamin

  Daca 1-1.5 miliarde de dolari e rest la guma de mestecat,de ce se tot judeca de ani de zile cu Apple si nu vor sa plătească ci tot vor sa scadă din miliardul ala? Si nu poți compara 11 milioane de Note 7 de vreo 800-900 $/€ bucata cu nu stiu ce pocnitoare de Trend/Young/Duos de 80-90 $/€ bucata!