Cota de piata Samsung in segmentul smartphone scade simtitor

Apple si Samsung simt presiunea producatorilor chinezi de smartphone-uri, cotele celor doi giganti scazand in tandem in T3 2016.

Esecul Galaxy Note 7 s-a tradus printr-o scadere cu 11.3 milioane de unitati a vanzarilor de smartphone-uri Samsung in T3 2016 si implicit o scadere a cotei de piata. Cota de piata a scazut cu 13.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, reducerea fiind aproape tripla fata de cea inregistrata de catre compania Apple in acelasi trimestru fiscal.

In cazul Apple vanzarile au scazut cu 4.5 milioane de unitati in T3 2016 fata de T3 2015, insa procentual scaderea cotei de piata este mai mica decat in cazul companiei Samsung. Acestea sunt desigur doar estimari facute de catre analisti cu privire la vanzarile Samsung deoarece compania nu dezvaluie exact cate terminale vinde in fiecare trimestru fiscal.

Chiar si asa, Samsung este intr-o situatie foarte grea in momentul de fata, Apple avand deasemenea probleme, iar producatorii chinezi au profitat din plin de asta. Dupa cum puteti vedea in graficul de mai jos, Huawei, Oppo si Vivo au inregistrat cresteri substantiale ale vanzarilor de smartphone-uri in T3 2016 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Cota de piata Samsung in segmentul smartphone scade simtitor

samsung-cota-piata-smartphone

Vanzarile de smartphone-uri Huawei au crescut cu 6.3 milioane de unitati intr-un singur an de zile, ajungand la 33.6 milioane de unitati in lumea intreaga. Vanzarile Oppo au crescut cu 13.9 milioane de unitati si au ajuns la 25.3 milioane in T3 2016, acasta fiind si cea mai mare crestere dintre toti producatorii monitorizati in lumea intreaga.

In final ajungem la Oppo, vanzarile acestui producator crescand cu 10.7 milioane de unitati fata de T3 2015, lucru impresionant si oarecum previzibil. Toti cei 3 producatori sunt din China si toti au furat vanzari de la Apple, Samsung si nu numai, pentru a ajunge sa fie concurenti seriosi pentru acesti giganti ai industriei smartphone.

Pericolul pentru Apple si Samsung vine din China, iar daca trendul va continua, atunci in acest trimestru fiscal al anului viitor, Huawei va intrece Apple in vanzarile smartphone. Aceasta va fi o lovitura extrem de dura pentru compania Apple, insa ramane de vazut daca iPhone 7 si iPhone 7 Plus o vor putea ajuta sa ramana in top.