Galaxy Note 7 – europenii refuza sa predea unitatile

33% dintre europenii care au cumparat Galaxy Note 7 nu au returnat deocamdata unitatile la compania Samsung.

9

Conform unor informatii aparute zilele trecute, 33% dintre europenii care detin Galaxy Note 7 refuza sa predea terminalele companiei Samsung pentru inlocuire. Procentul de inconstienti este unul foarte mare, oamenii crezandu-se in siguranta cu smartphone-ul lor care inca nu a explodat, insa explozia ar putea avea loc in orice moment.

Pentru ca exista un numar foarte mare de persoane care fie nu stiu ca trebuie sa predea Galaxy Note 7, fie refuza sa o faca, Samsung reactioneaza. Compania va lansa o actualizare a sistemului de operare Android care va impiedica incarcarea bateriei peste valoarea de 60%, acum o luna un update similar impiedicand incarcarea peste 80%.

Masura luata de catre Samsung are menirea de a convinge utilizatorii Galaxy Note 7 din europa sa isi returneze terminalele la magazinele de la care le-au cumparat. Cu o baterie care se incarca doar pe jumatate, Galaxy Note 7 va deveni mult mai putin util deoarece perioada de folosire a sa se va reduce substantial, iar oamenii se vor plictisi rapid sa-l incarce constant.

Galaxy Note 7 – europenii refuza sa predea unitatile

Este foarte greu de spus daca acest procent de 33% cuprinde doar fani inraiti ai Samsung, ori si multe persoane care n-au aflat inca despre faptul ca trebuie sa isi returneze terminalele, sau nu au putut sa o faca. Indiferent de situatie, procentul este unul foarte mare si vorbim probabil despre peste 1 milion de unitati care inca mai sunt in uz.

Cei de la Samsung nu au lansat pana acum vreo actualizare de acest gen in Europa, desi au oferit unele in Coreea de Sud sau SUA, asa ca intarzierea oferirii sale este ciudata. Chiar si asa, acum Samsung isi forteaza intr-un final clientii din Europa sa renunte la bombele pe car ele au in buzunar, iar acest lucru trebuie laudat intr-un final.

Acestea fiind spuse, toti cei care refuza cu indarjire sa renunte la Galaxy Note 7 in Europa vor avea in curand o motivatie suplimentara sa faca acest lucru.

UPDATE: Iata si comunicatul de presa pentru noua actualizare.

ACTUALIZARE DE SOFTWARE PENTRU UTILIZATORII DE GALAXY NOTE7

DIN EUROPA

Actualizarea de software limitează capacitatea maximă de încărcare a bateriei până la 60%

București, 26 octombrie 2016 – Samsung Electronics Europa a anunțat că va lansa o nouă actualizare de software a bateriei pentru toate dispozitivele Galaxy Note7 din regiune, care va limita sarcina maximă a bateriei până la 60%.

Pentru că Samsung tratează cu prioritate siguranța utilizatorilor săi, noua actualizare a software-ului se va lansa în toată Europa, începând de luni, 31 octombrie 2016. Această actualizare este cea mai recentă măsură luată de companie pentru a reduce potențialul risc la care se expun utilizatorii, în același timp determinând toți clienții  Galaxy Note7 rămași să își înlocuiască imediat dispozitivele.

Alte măsuri luate în Europa, de la decizia din 11 octombrie de a întrerupe vânzările și producția de Galaxy Note 7 au inclus:

  • Comunicarea continuă cu utilizatorii Galaxy Note7 pentru a-i menține pe deplin informați cu privire la cele mai recente actualizări și informații prin Samsung.com și pe toate canalele social media relevante
  • Comunicare directă, inclusiv prin push notifications, către utilizatorii Galaxy Note7 din Europa, îndemnându-i să înlocuiască dispozitivul lor prin intermediul Programului de înlocuire Galaxy Note7
  • Colaborarea și coordonarea continuă cu operatorii și cu partenerii din retail pentru a face procesul de înlocuire cât mai eficient posibil pentru clienți
  • Implicarea continuă a autorităților de reglementare relevante și a instituțiilor din întreaga Europă pentru a ne asigura că toate părțile interesate sunt informate cu privire la planurile noastre și că sunt la curent cu cele mai recente informații. Un dialog regulat cu Agenția Europeană de Siguranță a Aviației și companiile aeriene locale pentru a asigura comunicarea informațiilor exacte referitoare la restricțiile privind utilizarea Galaxy Note7 în timpul zborului

Aceste comunicări continue au contribuit la creșterea ratei de înlocuire, două treimi din toate dispozitivele Galaxy Note7 din Europa fiind înlocuite până în prezent. Clienților li se oferă posibilitatea de a alege rambursare integrală sau un schimb cu un smartphone alternativ Samsung Galaxy, cu diferența de preț, de asemenea rambursabilă.

Noua actualizare software este similară cu o actualizare de software lansată în septembrie pentru dispozitive originale Galaxy Note7 din toată Europa. Actualizarea software-ului minimizează în mod eficient           riscul potențial pentru utilizatorii de Galaxy Note7, nefiind raportat nici un incident printre dispozitivele care au primit această actualizare software.

Cristian Cojocaru, Head of Telecom Division, Samsung Electronics, a declarat: “Prioritatea noastră absolută continuă să fie siguranța utilizatorilor. Această nouă actualizare de software a bateriei este special concepută pentru a reaminti tuturor clienților Galaxy Note7 să înlocuiască dispozitivul lor în cel mai scurt timp posibil, prin intermediul programului local de înlocuire Galaxy Note7. Dorim să ne cerem încă o dată scuze pentru că acest produs nu îndeplinește standardul de excelență pe care clienții noștri îl așteaptă de la Samsung și le mulțumim sincer pentru înțelegerea continuă și cooperare. “

Pentru mai multe informații despre Programul de înlocuire a Galaxy Note7 vă rugăm să accesați: http://www.samsung.com/ro/note7exchange/