Prima Pagina Macbook Cum vezi LIVE conferinta Apple dedicata MacBook

Cum vezi LIVE conferinta Apple dedicata MacBook

Vezi LIVE conferinta Apple pentru prezentarea noilor MacBook Pro si MacBook 13 inch in direct de pe iPhone, iPad, Mac, Windows, sau Android.

20

In aceasta seara compania Apple organizeaza o conferinta in care va prezenta trei noi modele ale MacBook si posibile alte surprize extrem de interesante. Pana acum, o varietate de zvonuri ne-au spus ca Apple urmeaza sa prezinte doua noi modele ale MacBook Pro si un nou model al MacBook 13 inch, fie ca acesta din urma va fi unul Air, sau unul complet nou.

In macOS am vazut deja imagini care ne prezinta design-ul MacBook Pro, dar si faptul ca el are un ecran OLED, sau suport Touch ID, deci nu exista surprize aici. Din pacate nu exista si informatii cu privire la ceea ce va aduce noul model al MacBook diseara, insa putine ore ne mai despart de evenimentul asteptat de un numar destul de mare de clienti Apple.

V-am spus inca de zilele trecute ca Apple va transmite in direct evenimentul din aceasta seara, iar acest articol are rolul de a va ajuta sa invatati cum il veti putea urmari.

LIVE prezentarea MacBook pe iPhone, iPad si iPod Touch

vezi-live-conferinta-apple

Veti putea urmari intreaca transmisiune live pregatita de catre Apple direct dintr-o pagina speciala a website-ului sau, pe care o puteti accesa urmand acest link. Un stream live de la eveniment urmeaza sa apara acolo in preajma orei 20:00, iar dupa ce-l veti accesa, veti putea vedea toate noutatile evenimentului pana la final.

Fluxul video pentru conferinta MacBook este facut prin tehnologia HLS a Apple, deci aveti nevoie de un iPhone, iPad sau iPod Touch care ruleaza macar iOS 7. Stream-ul video live va putea fi vazut numai prin intermediul browserului Safari, el fiind singurul care are suport pentru tehnologia HLS folosita de catre compania Apple.

Inainte sa initiati stream-ul live pentru prezentarea MacBook, asigurati-va ca sunteti conectati la o retea Wi-Fi, pentru ca veti avea nevoie de mult trafic de date pentru a urmari evenimentul.

LIVE prezentarea MacBook de pe Windows

Daca aveti un calculator care ruleaza sistemul de operare Windows, atunci Apple spune foarte clar ca veti putea vedea conferinta MacBook numai pe Microsoft Edge din Windows 10. Restul utilizatorilor Windows nu au sport pentru a vedea stream live iPhone 7 direct din browser, insa desigur ca exista varianta de a folosi aplicatia VLC.

Folosind media player-ul VLC, veti putea reda intreaga transmisiune live pentru MacBook facuta de catre compania Apple, insa abia incepand cu ora 20:00. Cei de la Apple vor oferi pentru Apple TV un link special prin care se va putea vedea conferinta, iar el va putea fi introdus in VLC pentru a urmari totul inclusiv de pe un calculator cu Windows.

live prezentare iphone 7 vlc windows

Pentru a vedea prezentarea MacBook din Windows va trebui sa urmati pasii de mai jos :

  • Descarcati VLC pentru Windows de aici.
  • Instalati VLC in calculatorul vostru, apoi deschdeti-l.
  • Acum din meniul aflat in partea superioara stanga, va trebui sa accesati sectiunea Media, apoi Open Network Stream.
  • Introduceti acest link in VLC : http://appleliveevents-i.akamaihd.net/hls/live/222436/16oibfvohbfvoihbdfvoihbefv10/master/4500/4500.m3u8
  • Acum apasati butonul Play si veti putea urmari conferinta in liniste.

LIVE prezentarea MacBook pe Mac

Daca vreti sa urmariti prezentarea MacBook de pe Mac in OS X, atunci situatia este similara cu cea a iPhone, iPad sau iPod Touch si va trebui sa accesati aceasta pagina. Exact precum in cazul terminalelor anterioare, si de aceasta data exista unele restrictii privind suportul pentru tehnologia HLS care faciliteaza stream-ul.

Mai exact, compania Apple ne cere sa avem OS X 10.8.5 sau mai nou instalat pe al nostru Mac impreuna cu Safari 6.0.5, altfel conexiunea video live nu va putea fi redata. Daca inca mai rulati vreo versiune mai veche a software-ului produs de catre Apple, ar fi bine sa faceti actualizarile necesare pentru a vedea prezentarea iPhone 7 diseara.

LIVE prezentarea MacBook pe Apple TV

Daca aveti Apple TV 2G sau 3G, compania Apple recomanda instalarea iOS 6.2, minim, pentru a vedea conferinta sa in direct din San Francisco. Vorbim din nou despre aceeasi limitare privind tehnologia HLS, versiunile anterioare ale sistemului de operare nefiind capabile sa redea acest flux video in direct.

Daca aveti Apple TV 4, atunci veti putea vedea fara probleme transmisiunea live pentru conferinta MacBook, indiferent ce versiune a sistemului de operare rulati. In cazul tuturor celor 3 tipuri de produse veti vedea un canal special in interfata Apple TV care va permite sa urmariti intreaga transmisiune in direct facuta de Apple.

LIVE prezentarea MacBook pe Android si Linux

Chiar daca aceste sisteme de operare nu prea au legatura cu Apple, veti putea vedea fara probleme prezentarea MacBook de pe ele, chiar daca nu au suport pentru HLS. Vorbim despre un truc special cu cel pe care-l folositi pentru Windows, totul fiind disponibil prin intermediul programului VLC pe care va trebui sa il instalati.

Pentru a vedea prezentarea MacBook din Android trebuie sa :

  • Descarcati aplicatia VLC din Google Play Store de aici.
  • Deschideti aplicatia VLC pe terminalele voastre Android.
  • Mergeti in meniul pentru accesarea stream-urilor web.
  • Introduceti acesti link: va fi disponibil la ora 20:00.
  • Apasati butonul Start si relaxati-va.

Daca aveti Linux, Ubuntu sau Chrome OS, atunci urmati procedura descrisa pentru sistemul de operare Windows.

Daca aveti alte intrebari, le astept in comentarii si nu uitati sa partajati aceasta pagina prietenilor vostri, in special celor cu Android.