Aplicatia Facebook blocheaza complet iPhone

Aplicatia Facebook blocheaza complet unele iPhone in timpul actualizarii sale din cauza unei probleme necunoscute deocamdata.

O actualizare lansata luna trecuta de catre compania Facebook pentru aplicatia dedicata iPhone sau iPad genereaza probleme majore pentru unii utilizatori din lumea intreaga. Mai exact, aplicatia reporneste singura terminalele iPhone, care mai apoi se blocheaza cu logo-ul Apple pe ecran si nu mai incarca sistemul de operare, necesitand un restore.

Am vazut un prim caz al unui utilizator iDevice.ro care a trecut prin aceasta problema acum cateva saptamani, insa se pare ca ea este destul de extinsa. Pe forumurile de discutii ale Apple exista multiple thread-uri in care diversi utilizatori se plang din cauza faptului ca aplicatia Facebook le-a blocat complet iPhone-urile, care au necesitat un restore.

Intrega problema apare in timpul descarcarii actualizarii pentru noua aplicatie Facebook, problema parand a fi declansata in momentul in care iOS o instaleaza automat. Atunci sistemul de operare se blocheaza, reporneste terminalele iPhone si din cauza unui bug refuza sa se mai incarce, fortand utilizatorii sa faca restore dispozitivelor proprii.

Aplicatia Facebook blocheaza complet iPhone

Doar o conectare a terminalului la iPhone si reinstalarea sistemului de operare iOS rezolva problema, multiple modele de iPhone-uri fiind afectate de catre acest bug al aplicatiei Facebook. Desi rezolvarea este simpla, pentru cei care nu fac in mod constant backup in iCloud sau iTunes, ea ar putea insemna si o pierdere a datelor care le au in terminale.

Compania Apple este si ea constienta de problema, multi clienti vizitandu-i magazinele si plangandu-se din cauza faptului ca terminalele iPhone au repornit din senin. Dupa investigatii facute de catre angajatii Apple s-a descoperit faptul ca problema sta la aplicatia Facebook si la procesul de instalare al noii versiuni descarcate din AppStore.

Avand in vedere ca Apple este constienta de aceasta problema, compania Facebook a fost cu siguranta deasemenea notificata, asa ca o rezolvare ar trebui sa vina intre timp. Daca nu ati mai actualizat aplicatia Facebook de ceva vreme, va recomand sa nu faceti deocamdata acest lucru pentru ca s-ar putea sa treceti prin exact aceeasi problema.

facebook-aplicatie-blocare-iphone

19 COMENTARII

  1. Așa este , cam târziu ai semnalat aceasta problema aici, de specificat ca nu va merge restore decât dacă pui telefonul in dfu mode

  2. Concluzie: nu mai puneti fb pe telefoane:)), nu va puteti lipsi de socializarea virtuala pana ajungeti acasa la un PC sau Mac?…
    De unde se vede cat de dependenti am ajuns de tehnologie…

  3. Facebook update din 22 Octombrie, daca vorbim de ultimul update. Mie, pe iPhone 6 nu imi generează nici un fel de probleme !!!

  4. NU POT SA CRED!!!!! ASTA AM PATIT SI EU SI AM CREZUT CA MOR!!! Chiar miercuri seara săptămana asta…vaaaai…noroc ca am facut update la 10.1 si s-a rezolvat…tocmai am șters aplicația atunci, si am reinstalat-o fiindcă ocupa mult…am deschis un joc sa ma joc…si poc…o înlemnit…l-am repornit forțat si dus a fost…Mulțumesc lui Dumnezeu ca nu am pierdut nimic…dar nu pot sa cred prin ce am trecut…acuma o dezinstalez si instalez o versiune mai veche cu iPAWiND! OMGGGGGG!

  5. Am avut iOS 10.0.1 si am rezolvat cu un update la 10.1…sper sa nu mai facă figuri…nu mai am curaj sa o iau deocamdată in AppStore…