Apple va ieftini noul MacBook Pro in 2017

Una dintre principalele nemultumiri in legatura cu noul MacBook Pro este pretul mare practicat de catre compania Apple pentru produsele lansate saptamana trecuta. Foarte multi utilizatori au remarcat faptul ca Apple percepe un pret mai mare pentru ele, desi nu ar trebui sa faca acest lucru, iar un reputat analist sustine ca Apple asculta plangerile.

Conform acestui analist, compania Apple va lansa in 2017 un model mai ieftin al MacBook Pro, unul care va permite instalarea a 32 GB RAM de catre utilizatori, dar va ieftini si seria actuala. Analistul spune ca Apple are obiceiul de a lansa produsele noi la preturi mari, acestea fiind reduse in anul urmator lansarii, asa cum este normal pentru orice produs.

Separat de acestea, Apple ar intentiona sa lanseze in 2017 si noi modele ale MacBook Pro care ar putea fi configurate cu 32 GB RAM direct din momentul achizitiei de catre utilizatori. Apple ar dori sa foloseasca si noile procesoare Intel Cannonlake, care reduc consumul de energie DDR 4 cu 25% fata de DDR 3, insa nu se stie daca ele vor fi pregatite.

Toate aceste noi modele ar trebui sa ajunga pe piata la jumatatea anului viitor, cel mai probabil in vara, insa totul depinde de cum va avea Apple disponibile tehnologiile. Reduceri de preturi la diverse modele ale MacBook Pro 2016 exista si acum, dar ele vor fi si mai mari pe masura ce ne vom apropia de perioada Craciunului.

“(3) the new MacBook to be launched in 2H17 may support 32GB DRAM, eventually attracting more core users; this depends on whether or not Intel ships Cannonlake CPU on time in 2017, which features 15-25% less power consumption of LPDDR 4, versus the existing LPDDR 3. If Cannonlake doesn’t enter mass production as expected, the new models launched in 2H17 will adopt Coffee Lake, which continues to adopt LPDDR 3, and maximum DRAM support will also remain unchanged at 16GB.”

macbook-pro-pret-redus

4 COMENTARII

  1. Nicio sansa. Abia kaby lake o sa lanseze anul viitor. Procesoarele de 28w mai au de asteptat. Cannonlake 2018 din pacate

  2. kaby lake exista pe core M adica cpu de 5W si putine pe 15W …macbook pro folosesc cele de 28W minim (cel de 13″)…deci nicio sansa…cannonlake 2018 cel mai devreme. Doar 12″ Macbook va putea fi updatata cu kaby in momentul de fata sau cannon la anul