Apple Music ar putea fi mai ieftin

Apple Music ar putea deveni mai ieftin cu 2 dolari, sau 1/2 euro, incepand de anul acesta.

In scopul atragerii unui numar si mai mare de clienti, compania Apple ia un calcul o posibila reducere a preturilor abonamentelor practicate pentru Apple Music. Informatia vine de la o publicatie americana specializata pe serviciile de streaming audio si schimbarea ar fi una extrem de buna pentru toti utilizatorii din lumea intreaga.

In momentul de fata compania Apple percepe suma de 9.99 dolari pentru un abonament individual al Apple Music, insa americanii s-ar gandi sa reduca acest pret la 7.99 dolari in SUA. Reducerea ar putea fi similara in alte zone de pe glob si de doar 1/2 euro in Europa, insa inclusiv abonamentele de familie ar putea fi mai ieftine.

Apple are probleme tot mai mari in a atrage abonati spre Apple Music, in comparatie cu Spotify sau Amazon Music, iar o reducere a preturilor pare a fi singura cale spre succes. Apple anuntase ca are 17 milioane de abonati ai Apple Music si cu o reducere de pret ar putea reduce serios diferenta fata de cele 40 de milioane de persoane care au abonament Spotify.

Diferenta dintre Apple si Spotify in ceea ce priveste abonamente este enorma, iar singura cale pentru Apple de a reduce diferenta este sa ieftineasca abonamentele. Spotify nu-si permite sa faca acelasi lucru, pierzand bani in fiecare trimestru fiscal de cativa ani incoace, insa compania suedeza are un serviciu gratuit pe care Apple Music nu-l ofera acum.

Este greu de spus daca Apple se va decide sa faca aceasta schimbare anul acesta, insa daca doreste sa aiba succes in a concura cu Spotify, atunci nu prea are alternative.

“Apple Music may be preparing for a major price drop, according to a pair of sources working closely with the streaming service.  If implemented, the drop could be as much as 20%, which would put the final monthly price below $8.  The change, if implemented, would allow Apple to minimize any damage from a seriously undercutting Amazon Music.”.

apple-music-ieftin