4.3 milioane de Galaxy Note 7 vor fi distruse

Samsung va distruge nu mai putin de 4.3 milioane de terminale Galaxy Note 7 recuperate de la clientii din lumea intreaga.

Compania Samsung are de platit o factura uriasa pentru terminalele Galaxy Note 7 produse, vandute si recuperate de la clientii din lumea intreaga dupa ce s-a dovedit ca ele au un defect major. Conform unor informatii aparute recent, Samsung ar urma sa distruga nu mai putin de 4.3 milioane de terminale Galaxy Note 7 recuperate, sau produse dar nevandute.

Cifra este una foarte mare si pune in perspectiva dimensiunea problemei, valoarea de piata a acestor terminale fiind de peste 3 miliarde de dolari. Desi multi s-ar fi asteptat ca unele componente ale Galaxy Note 7 sa fie reciclate, se pare ca acest lucru nu se va intampla in final, terminalele urmand a fi distruse in totalitate de catre coreeni.

Samsung a fabricat 2.5 milioane de terminale Galaxy Note 7 inainte de prima rechemare din cauza bateriilor care explodeaza, plus inca 1.8 milioane dupa cea rechemare. In total vorbim despre 4.3 milioane de terminale Galaxy Note 7, insa cifra este probabil mai mare, Samsung evitand sa ofere informatii privind productia sa totala de terminale.

Aceasta este prima oara in istorie cand atat de multe smartphone-uri premium sunt pur si simplu distruse pentru ca au un defect de fabricatie, insa Samsung are ce invata de aici. Acum Samsung spera ca Galaxy S8 sa aiba succes si sa faca uitate problemele Note-ului, insa ramane de vazut daca lumea va uita rapid de problemele acestea mari.

“Avand in vedere ca Galaxy Note 7 nu mai este in productie, este dificul pentru noi sa reciclam componentele din el. Luand in considerare faptul ca design-ul viitorului nostru produs este diferit, exista zero sanse ca noi sa reciclam componente precum ecranul, sau altele.”

galaxy-note-7-4-3-milioane-distrus