Prima Pagina Samsung 4.3 milioane de Galaxy Note 7 vor fi distruse

4.3 milioane de Galaxy Note 7 vor fi distruse

Samsung va distruge nu mai putin de 4.3 milioane de terminale Galaxy Note 7 recuperate de la clientii din lumea intreaga.

Compania Samsung are de platit o factura uriasa pentru terminalele Galaxy Note 7 produse, vandute si recuperate de la clientii din lumea intreaga dupa ce s-a dovedit ca ele au un defect major. Conform unor informatii aparute recent, Samsung ar urma sa distruga nu mai putin de 4.3 milioane de terminale Galaxy Note 7 recuperate, sau produse dar nevandute.

Cifra este una foarte mare si pune in perspectiva dimensiunea problemei, valoarea de piata a acestor terminale fiind de peste 3 miliarde de dolari. Desi multi s-ar fi asteptat ca unele componente ale Galaxy Note 7 sa fie reciclate, se pare ca acest lucru nu se va intampla in final, terminalele urmand a fi distruse in totalitate de catre coreeni.

Samsung a fabricat 2.5 milioane de terminale Galaxy Note 7 inainte de prima rechemare din cauza bateriilor care explodeaza, plus inca 1.8 milioane dupa cea rechemare. In total vorbim despre 4.3 milioane de terminale Galaxy Note 7, insa cifra este probabil mai mare, Samsung evitand sa ofere informatii privind productia sa totala de terminale.

Aceasta este prima oara in istorie cand atat de multe smartphone-uri premium sunt pur si simplu distruse pentru ca au un defect de fabricatie, insa Samsung are ce invata de aici. Acum Samsung spera ca Galaxy S8 sa aiba succes si sa faca uitate problemele Note-ului, insa ramane de vazut daca lumea va uita rapid de problemele acestea mari.

“Avand in vedere ca Galaxy Note 7 nu mai este in productie, este dificul pentru noi sa reciclam componentele din el. Luand in considerare faptul ca design-ul viitorului nostru produs este diferit, exista zero sanse ca noi sa reciclam componente precum ecranul, sau altele.”

galaxy-note-7-4-3-milioane-distrus

 • mihai_ngm

  Cine crede așa ceva? Se recuperează automat. Astea sunt doar minciuni sa creadă prostimea.

 • florin

  Normal

 • Michael

  Cred ca corect spus este ca vor fi dezmembrate/dezasamblate

 • mihai_ngm

  Foarte corect. Display,memorie,procesor,difuzoare,antene,etc,etc. Astea sunt doar minciuni sa prindă lumea iar încredere in ei. Și sincer prostul crede. In primul rând Apple folosește ori ce componenta. Doar nu crede careva ca telefoanele schimbate la garantie se arunca?!

 • mihai_ngm

  In schimb bateriile trebuie distruse. 😂😂😂

 • sorinB

  Bateriile nu trebuiesc distruse ca explodeaza singure 😂😂😂

 • Viorel Predatorul

  Tu crezi că la nivelul asta merge doar cu declarații mincinoase :))
  Ce nu știi tu și alții este că orice companie listată la bursă este auditată, verificată, are zeci de rapoarte financiare, etc. Voi credeți că Sistemele de Control Intern de la Samsung este același cu ceea ce vedeți la buticuri de cartier, corect?
  Cum ar putea justifica Samsung existența stocurilor de componente, fără existența surselor de proveniență? Cum crezi tu și alții că Samsung s-ar expune riscului de fraudă, și să fie târâtă în procese de către acționarii minoritari?

  O companie de genul Samsung, are sistem de control intern foarte bine pus la punct, care poate elimina șmecheriile pe care crezi tu sau alții că le-ar putea face 🙂

 • amfetamin

  Se făcea Apple cu vreo 4.3 meleoane de ecrane pt iPhone 8 plus ca si asa cică e criza de ele. 😄😄
  Păcat ca sistemul de control al calității nu e asa de bine pus la punct ca sistemul de control intern pe care tot il ridici in slavi.

 • amfetamin

  Îți dai seama ce big bang ar fi daca pui 4.3 milioane de baterii de note 7 împreuna si ai face o bomba din ele? 😆😆

 • Mircea Radulescu

  Sunt inteligente, se autodistrug 🙂

 • V.P

  :)).

 • Viorel Predatorul

  Tu nu prea ai habar cum se face un control de calitate. Cu 100 Note 7 defecte la 1 milion, înseamnă o rată de defect de 1 la 10.000,adică 0.01%. Când faci un control de calitate, selectezi în mod aleatoriu o mostră de dispozitive și vezi dacă apare vreun defect la unitățile verificate. În urma observațiilor poți extrapola și emite concluzii despre întreaga populație de dispozitive.
  În cazul ăsta, defectele bateriei nu apăreau la prima încărcare, ci probabil în urma mai multor încărcări succesive. Ce putea producătorul să facă? 0.01% înseamnă ca la fiecare 10.000 de dispozitive încărcate, ar fi putut apărea 1 defect,dar ar fi putut să nu apară nici după 300.000 de verificări. Ce să facă amfetamine?
  Crezi că alte companii care produc în cantități colosale sunt perfecte?
  Ăsta este primul eșec major al lui Samsung, dar câte eșecuri a avut Apple? Antenagate cu iPhone 4, paintgate cu iPhone 5, displaygate cu iPhone 6, alt displaygate cu un model de mac, și exemplele pot continua.
  Normal că vei sări și vei spune că “nu se compară defectul Note 7 cu antenagate”. Așa este! Dar tot defect este, iar în vreme ce Samsung face ceva pentru a diminua efectele negative, pe Apple o doare în c…oada mărului, și nu îți schimbă iPhone 6!

 • Viorel Predatorul

  Ha-ha, era să râd puțin de la gluma asta așa de… re-u-și-tă!

 • Viorel Predatorul

  Și ca să răspund primei părți a mesajului tău, îmi imaginez că Apple s-ar fi milogit la Samsung: “măi Samsung, haide fii cu suflet mare și dă-ne nouă gratis ecranele alea mișto. E păcat mare să strici bunătate de AMOLED-uri. Please, please, pleeeeease! Dacă nu, o să o ținem într-una că ai copiat de la noi pătrățelele rotunjite și forma dreptunghiulară a smartphone-ului! Na-na-na!!”
  (după care Tim Cuc ar fi scos limba la președintele Samsung,așa cum fac copiii de 5 ani când sunt nervoși)

  Lăsând gluma la o parte, îți imaginezi că în lumea smartphone-urilor, toleranța la proiectare este de ordinul micronilor, și nu poți lua o piesă de la un smartphone, și să o lipești cu fludor la altul. Smartphone-urile nu sunt ca televizoarele alea de prin 1980…

 • Srb Srb

  omule, nu ii mai da reply ca Viorel e tester la samsung si se supara si iar lipseste 1 luna….pana ii spun parintii ca motivul supararii lui este echivalentul a unui copil de 10 ani !

 • Srb Srb

  mi-a trimis mail Viorel pe contul asta, sa iti transmit sa nu te superi pe el dar e baut si sta in frig cu note 5 care abia mai merge, are display alb negru de la sapalarea oled’ului…nu prea are nici ce manca

 • mar

  Aleluia !!! A mai scapat lumea de niste mizerii made by samsung ….

 • Viorel Predatorul

  Comentarii din astea (ca și cel cu tomberonul) îți fac cinste și arată gradul maturității tale. Pe tine te caracterizează, nu pe mine 😀

 • Srb Srb

  nu trebuie sa iti fie rusine..probabil din aceasta cauza mi-ai dat si mail, ca sa nu vada restul.

 • amfetamin

  Asta asa e,ai dreptate,nu exista iPhone(in speță fara S sa nu aibe câte un Gate). Si 7-le e un produs beta de test dupa mine,cel mai deranjant e diferentierea vitezei se scriere intre cele de 32 gb si cele de 128,256 gb. Si tare mi-e ca si 8-ul va fi la fel,fiind primul cu OLED,alt design,etc. Sper sa n-am dreptate,cred totuși ca 8S-ul va fi produsul matur de la Apple.