Prima Pagina Google Google: Android este la fel de sigur precum iOS

Google: Android este la fel de sigur precum iOS

Google sustine ca Android este la fel de sigur precum iOS multumita sistemelor de securitate implementate recent.

Google spune ca Android este la fel de sigur precum iOS, spre amuzamentul lunii intregi, directorul sau de securitate facand aceasta afirmatie intr-o conferinta. Adrian Ludwig este numele acestui director, el prezentand imbunatatirile pe care Google le-a facut pentru a-si securiza platforma si a o aduce la acelasi nivel cu iOS.

El spune ca pentru aproape toate tipurile de atacuri, Android are un nivel de securitate aproape identic cu cel al iOS, lucru pe care desigur ca mai nimeni nu il crede. Totusi, Ludwig spune ca Pixel este la fel de sigur precum iPhone, dar si ca in viitorul apropiat Android va fi mai sigur decat iOS, iar asta va fi intr-adevar o zi de marcat in calendar.

Google a implementat in Android un sistem de securitate numit plasa de siguranta, acesta scanand zilnic 400 de milioane de terminale si 6 miliarde de aplicatii. In momentul in care malware-ul este descoperit undeva, acesta este trecut in lista neagra a celor de la Google si teoretic toata lumea este protejata impotriva sa.

Google: Android este la fel de sigur precum iOS

Conform lui Ludwig, doar 1% dintre terminalele Android active sunt vulnerabile in fata malware-ului multumita sistemului avansat de securitate, iar asta in timp ce mii de tipuri de malware nou apar in fiecare luna pentru platforma Android si sunt raportate in mod constant de catre companiile specializate pe dezvoltarea de software antivirus.

“For almost all threat models, they are nearly identical in terms of their platform-level capabilities. In the long term, the open ecosystem of Android is going to put it in a much better place. At this point we still don’t have any confirmed instances of exploitation in the wild. We got quite a bit of work left to do to get to a point where that actually happens on a regular basis across the whole the ecosystem.”

Intr-o afirmatie interesanta, Ludwig a vorbit despre binecunoscutul malware Stagefright, care poate prelua controlul asupra oricarui terminal, el spunand ca vulnerabilitati exploatate de catre acel software nu au fost folosite in vreun malware distribuit in mod public pentru a ataca terminalele Android active in momentul de fata.

Indiferent cat ar incerca Google sa spuna ca Android este sigur, ani de zile de malware si atacuri contrazic compania, iar atat timp cat Android va fi deschis, el nu va fi sigur.

android-mai-sigur-ios

 

 • Srb Srb

  TOTI se compara cu APPLE…..toti in general mint. Si samsung a zis ca o sa lanseze Note 7 cu jack si UNDE ESTE??? Niste mincinosi

 • Guldur

  LOL

 • Marius V

  :))

 • Adrian

  Asta e gluma zilei 😂😂😂

 • shapk

  Din pacate, ca si posesor de Iphone 7 plus venit de pe Android dupa mai bine de 7 ani de android, trebuie sa spun ca are dreptate. Nu am avut in acesti ani nicio problema de securitate (folosind zilnic si conturile bancare pe telefon). O alta remarca e lipsa de functii pe Ios. Nu tu un amarat de toggle pentru GPS, 3D touch o tampenie hardware care cu usurinta poate fi inlocuita software, lipsa de acces la stocarea telefonului dupa bunul plac, fara a instala aplicatii terte nu arata nici macar minime detalii despre fotografii ca marime si rezolutie, nu tu raport de livrare mesaje, nu poti creea grupuri de contacte, instabilitate, restarturi si blocaje pe ultimele versiuni ios, cea mai buna aplicatie gps e de pe Android (Google Maps), etc…

 • Rabi

  Poți detalia în ceea ce privește instabilitatea, restarturile și blocajele? Eu am 6s plus din octombrie 2015 si mi s-a restartat o singura data la -20 grade. Iar gradil de încredere… nu știu ce să spun. Între 4s si cel de acum am avut un htc one… primul. M7 sau cum îi spunea… Am fist mulțumit de cum a mers dar niciodata nu mi-am pus bancile pe el.

 • Mr. Tambourine Man

  Puteau sa astepte pana la 1 aprilie cu asta

 • Mihai

  Nu sunt specialist in securitatea datelor asa ca nu pot sa afirm ca un sistem e mai sigur sau celalalt. Dar ca o parere personala, eu zic ca iOS e mai sigur pentru ca nu te lasa sa cobori nivelul de securitate. La Android daca incerci sa faci pe smecherul , te-ai ars.

 • Srb Srb

  Sunt un trol. Nu ma bagati in seama 🙂

 • Ai ban pe VPN la ce? Ca eu nu banez IP-urile care acceseaza blogul. Daca ai ban la comentarii, inseamna ca ai prins un VPN cu care a spamat cineva si e banat.
  Dar, desigur, poti sa ma intrebi inainte sa ma acuzi aiurea.
  Si daca era vorba despre comentariul ala care astepta doar moderare, atunci… nu stiu ce intelegi tu prin block-uri si alte chestii.

 • shapk

  Din ce citesc pe mai multe forumuri cei cu seria Iphone 7 au problemele de instabilitate, deci si eu cu 7 plus, dar le-am rezolvat cu o resetare de configuratie si apoi refacut manual (nu din backup). Pe android la fel ca si pe calculatoarele mele folosesc permanent bitdefender (licente platite) si nu am avut niciodata nici cea mai mica problema de securitate. Diferenta de functii si de optiuni e totusi cea mai mare dezamagire.

 • Mihai

  OK. Scuze.

 • Ana

  Deocamdata nici nu se pune problema, poate candva in viitor.

 • BurN®

  Never…ever :)) nu ca devin precum iOS la partea asta

 • sawrl

  nu nene! nu este nevoie de un sistem de operare (android) sigur pt MII DE CONFIGURATII! ceilalti iau sdk-ul pur si il adapteaza fiecarui hardware in parte!

 • Orion4tech

  Du-te la scoala bre.

 • Orion4tech

  Dar nici nu trebuie sa il rootezi ca sa ii pui ce soft vrei.