Google: Android este la fel de sigur precum iOS

Google sustine ca Android este la fel de sigur precum iOS multumita sistemelor de securitate implementate recent.

Google spune ca Android este la fel de sigur precum iOS, spre amuzamentul lunii intregi, directorul sau de securitate facand aceasta afirmatie intr-o conferinta. Adrian Ludwig este numele acestui director, el prezentand imbunatatirile pe care Google le-a facut pentru a-si securiza platforma si a o aduce la acelasi nivel cu iOS.

El spune ca pentru aproape toate tipurile de atacuri, Android are un nivel de securitate aproape identic cu cel al iOS, lucru pe care desigur ca mai nimeni nu il crede. Totusi, Ludwig spune ca Pixel este la fel de sigur precum iPhone, dar si ca in viitorul apropiat Android va fi mai sigur decat iOS, iar asta va fi intr-adevar o zi de marcat in calendar.

Google a implementat in Android un sistem de securitate numit plasa de siguranta, acesta scanand zilnic 400 de milioane de terminale si 6 miliarde de aplicatii. In momentul in care malware-ul este descoperit undeva, acesta este trecut in lista neagra a celor de la Google si teoretic toata lumea este protejata impotriva sa.

Google: Android este la fel de sigur precum iOS

Conform lui Ludwig, doar 1% dintre terminalele Android active sunt vulnerabile in fata malware-ului multumita sistemului avansat de securitate, iar asta in timp ce mii de tipuri de malware nou apar in fiecare luna pentru platforma Android si sunt raportate in mod constant de catre companiile specializate pe dezvoltarea de software antivirus.

“For almost all threat models, they are nearly identical in terms of their platform-level capabilities. In the long term, the open ecosystem of Android is going to put it in a much better place. At this point we still don’t have any confirmed instances of exploitation in the wild. We got quite a bit of work left to do to get to a point where that actually happens on a regular basis across the whole the ecosystem.”

Intr-o afirmatie interesanta, Ludwig a vorbit despre binecunoscutul malware Stagefright, care poate prelua controlul asupra oricarui terminal, el spunand ca vulnerabilitati exploatate de catre acel software nu au fost folosite in vreun malware distribuit in mod public pentru a ataca terminalele Android active in momentul de fata.

Indiferent cat ar incerca Google sa spuna ca Android este sigur, ani de zile de malware si atacuri contrazic compania, iar atat timp cat Android va fi deschis, el nu va fi sigur.

android-mai-sigur-ios