Prima Pagina Google Google Pixel – vanzari mici in comparatie cu alte terminale Android

Google Pixel – vanzari mici in comparatie cu alte terminale Android

Google Pixel are succes mai mare decat orice alt smartphone lansat de catre compania Google, insa diferenta fata de alte smartphone-uri Android ramane in continuare foarte mare. Mai jos puteti vedea o comparatie intre cotele de piata ale Google Pixel si Samsung Galaxy S6 sau S7, diferenta dintre cele doua tipuri de terminale fiind enorma.

Google Pixel si Pixel XL se vand de cam 2 ori mai mult decat predecesoarele lor, insa nici pe departe la fel de bine precum smartphone-urile celor de la Samsung. Uitandu-va la graficul de mai jos, veti vedea cat de irelevante sunt smartphone-urile Google in momentul de fata si cel mai probabil inclusiv peste cateva luni dupa lansare.

Desi compania Google se pozitioneaza pe piata ca un concurent serios pentru cei de la Apple, realitatea este ca inca mai are foarte mult de munca pana cand va putea convinge lumea sa-i cumpere terminalele. Vanzarile Google Pixel si Pixel XL nu au fost dezvaluite de catre compania Google, insa cu siguranta nici nu se apropie de cele ale competitorilor.

Chiar daca Google a creat magazine in SUA pentru a vinde Pixel XL si colaboreaza cu unii operatori de telefonie mobila, realitatea este ca terminalele nu se vand in cantitati mari. Pe de o parte este si normal sa fie asa, insa avand in vedere toata promovarea care s-a facut pentru ele, rezultatele par sa fie destul de dezamagitoare.

google-pixel-xl-vanzari

 • Viorel Predatorul

  Probabil că Google are aceeași strategie cu Pixeli cum are Apple cu iOS, și anume să nu dețină cotă de piață mare.

 • ali

  Google pixel este un eșec

 • Srb Srb

  Sigur se vinde mai bine ca note 7 !!

 • Liviu

  :-))) pana sare-n aer ca petarda s’asta

 • gigi

  Se vand asa slab din cauza pretului piperat. One plus 3 este sg android cu materiale premium dar cu pret mic, ceilalti au preturi de iphone, niciodata nu vor avea vanzari la banii aia, 80% din oameni o sa prefere sa cumpere iphone. Googel pixel ar trebui sa aibe pret de 400€ ca sa aibe vanzari mai mari.

 • Mr. Tambourine Man

  Da, dar nu va fi retras de pe piata in acelasi ritm!
  Acolo Note 7 e campion!

 • JustSteve999

  Pai ios si iphone nu e bun pt toti, unii vor mai multa customizare si libertate, pot sa-mi aleg dintre zeci de modele premium si diferiti producatori, apple are 2 optiuni si nu ai prea multa libertate in ceea ce poti face cu telefonul tau.

 • Liviu Verestiuc

  Dpdv al vanzarilor este un esec, dpdv tehnic este o bijuterie. Are capitole la care se “tine” bine.
  Daca ai nevoie de android curat ai multe optiuni ieftine si satisfacatoare.
  Cu 150$ iti iei de pe Amazon un terminal acceptabil,nu trebuie sa fii fraier sa ingropi 800$ pe un terminal ce face acelasi lucru,la parametri putini diferiti.