Google Pixel – vanzari mici in comparatie cu alte terminale Android

Google Pixel are succes mai mare decat orice alt smartphone lansat de catre compania Google, insa diferenta fata de alte smartphone-uri Android ramane in continuare foarte mare. Mai jos puteti vedea o comparatie intre cotele de piata ale Google Pixel si Samsung Galaxy S6 sau S7, diferenta dintre cele doua tipuri de terminale fiind enorma.

Google Pixel si Pixel XL se vand de cam 2 ori mai mult decat predecesoarele lor, insa nici pe departe la fel de bine precum smartphone-urile celor de la Samsung. Uitandu-va la graficul de mai jos, veti vedea cat de irelevante sunt smartphone-urile Google in momentul de fata si cel mai probabil inclusiv peste cateva luni dupa lansare.

Desi compania Google se pozitioneaza pe piata ca un concurent serios pentru cei de la Apple, realitatea este ca inca mai are foarte mult de munca pana cand va putea convinge lumea sa-i cumpere terminalele. Vanzarile Google Pixel si Pixel XL nu au fost dezvaluite de catre compania Google, insa cu siguranta nici nu se apropie de cele ale competitorilor.

Chiar daca Google a creat magazine in SUA pentru a vinde Pixel XL si colaboreaza cu unii operatori de telefonie mobila, realitatea este ca terminalele nu se vand in cantitati mari. Pe de o parte este si normal sa fie asa, insa avand in vedere toata promovarea care s-a facut pentru ele, rezultatele par sa fie destul de dezamagitoare.

google-pixel-xl-vanzari