Un serial online din Belgia a fost filmat folosind iPhone

Un serial de scurt metraj a fost lansat in Belgia saptamana trecuta a fost inregistrat in totalitate folosind doar terminale iPhone ale companiei Apple, conform producatorilor. Acestia s-au laudat cu aceasta reusita chiar in textul de prezentare pentru serialul ce urmeaza sa fie distribuit exclusiv online in perioada imediat urmatoare, deci el nu va fi difuzat si la TV.

Desigur ca producatorii sai nu au dezvaluit ce fel de terminale iPhone au fost folosite pentru inregistrare, insa probabil vorbim despre iPhone 6S/Plus sau iPhone 7/Plus. Calitatea imaginii nu este extraordinara, insa pare sa fie apropiata de ceea ce ofera filmarile facute cu unul dintre cele 4 modele de terminale iPhone mentionate mai sus.

In functie de impresiile celor care vor viziona serialul in perioada urmatare, alti producatori ar putea avea ideea de a se folosi de smartphone-urile Apple in scopuri similare. Este greu de spus daca decizia de a folosi iPhone are la baza ideea de a reduce costurile de productie, sau este pur si simplu o miscare de marketing pentru a aduce serialul in atentia lumii.

Acesta nu este primul tip de productie de acest gen filmata folosind terminale iPhone, emisiun TV si filme de scurt metraj fiind filmate in trecut tot cu produsele Apple, ele avand succes destul de mare.

serial-tv-iphone