iPhone 7 – problemele cu stocurile vor continua in 2017

Stocurile iPhone 7 si iPhone 7 Plus vor fi reduse spre inexistente inclusiv la inceputul anului 2017, conform unor informatii furnizate de catre presedintele Apple.

Marea problema a companiei Apple cu iPhone 7 si iPhone 7 Plus este legata de stocurile foarte mici pentru ambele tipuri de produse pe care le vinde in lumea intreaga in momentul de fata. Desi nimeni nu se astepta ca terminalele sa aiba succes, iata ca ele au uimit o lume intreaga si Apple nu poate satisface toate comenzile plasate pentru ele.

In momentul de fata terminalele iPhone 7 si iPhone 7 Plus sunt greu de gasit in magazine in anumite combinatii de spatiu de stocare si culoare, iar problemele nu se vor rezolva curand. Daca iPhone 7 poate fi cumparat de mai oriunde in versiunile cu culori standard, sau chiar negru si jet black, in cazul iPhone 7 Plus situatia este complet diferita.

iPhone 7 Plus este greu de gasit indiferent despre ce combinatie de culori/spatiu de stocare vorbim, compania Apple nereusind sa produca suficient de multe unitati. Desi multi sperau ca pana in perioada sarbatorilor de iarna lucrurile sa se rezolve, iata ca din pacate situatia este diferita si Apple ar putea avea probleme cu stocurile si in 2017.

iPhone 7 – problemele cu stocurile vor continua in 2017

Tim Cook a confirmat zilele trecute faptul ca problemele cu stocurile iPhone 7 ar trebui sa se rezolve anul acesta, insa in cazul iPhone 7 Plus nici macar el nu stie daca situatia se va remedia. Tim Cook spune ca exista cerere foarte mare pentru acest smartphone, iar productia ar putea ramane in continuare mai mica decat cererea generata de catre clienti.

“Este greu de spus. Cred ca vom acoperi cererea pentru iPhone 7. In ceea ce priveste iPhone 7 Plus, nu sunt sigur. N-as spune da in acest moment deoarece exista cerere foarte mare pentru ambele produse, dar in special pentru iPhone 7 Plus, in comparatie cu estimarile noastre anterior lansarii produsului.”

Unii clienti au asteptat chiar mai mult de o luna pentru a le fi livrate anumite modele ale iPhone 7 Plus, iar situatia va continua probabil inclusiv in 2017. Cei de la Apple au estimat gresit interesul oamenilor vis-a-vis de iPhone 7 Plus, iar acum pierd bani din cauza faptului ca nu au suficient de multe unitati disponibile pentru cei interesati de produse.

iphone-7-stoc-2017