Topul smartphone in functie de autonomia bateriei

Iata care smartphone ofera cea mai buna autonomie a bateriei in viata de zi cu zi, terminalele iPhone fiind in top.

18

iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6S si iPhone 6S Plus domina un top al smartphone-urilor care ofera cea mai buna autonomie a bateriei in momentul de fata. Niciunul dintre ele nu ocupa prima pozitie, Galaxy Note 5 avand aceasta onoare, insa ele ocupa urmatoarele 4 locuri cu pozitii surprinzator de bune, avand in vedere concurenta din preajma lor.

Chiar in urma smartphone-urilor Apple se afla Google Pixel, recent lansat pe piata, iar iPhone SE il desparte de Xiaomi Mi 5, la o distanta destul de mica. Vasta majoritate a smartphone-urilor din acest top ofera o autonomie de minim 7 ore pentru utilizatori, asta in timp ce foarte putine oferta o autonomie mai mica de 7 ore.

Samsung Galaxy S7 si S7 Edge au rezultate destul de slabe pentru bateriile mari pe care le au incluse, insa Galaxy Note 5 salveaza situatia cu prima pozitie. Desigur ca scorul sau este identic cu cel al iPhone 6S plus, dar cei de la Samsung au totusi cu ce se lauda cand vine vorba despre autonomia bateriei oferita de catre propriile smartphone-uri.

Pe iPhone 6S Plus n-am atins vreodata autonomia prezentata in acest top, insa pe iPhone 7 Plus am atins-o, asa ca pot confirma acest lucru. In rest, autonomia buna sau proasta depinde de modul in care sunt folosite smartphone-urile de catre utilizatori, task-urile complexe necesitand cea mai multa energie pentru a tine terminalele in functiune.

smartphone-autonomie-baterie-2016