Prima Pagina Samsung Galaxy S8 nu are ecran 4K, nici buton Home

Galaxy S8 nu are ecran 4K, nici buton Home

Galaxy S8 nu va avea ecran 4K si nici buton Home, Samsung intentionand sa foloseasca un ecran 2K si un cititor ultrasonic de amprente.

Zbonurile privind implementarea unui ecran 4K in Galaxy S8 par sa fie false, conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, Samsung intentionand sa implementeze un ecran 2K. Toate smartphone-urile Android de top au ecrane 2K, sau 1440p mai exact, in momentul de fata cu rezolutie 2560 x 1440 pixeli, iar cei de la Samsung vor continua trendul.

Desi s-a zvonit ca implementarea unui ecran 4K in Galaxy S8 ar avea legatura cu faptul ca Samsung ar intentiona sa ofere o experienta pentru realitate virtuala mai buna, iata ca acest lucru nu se intampla. Consumul foarte mare de energie al acestui tip de ecrane ar impiedica Samsung sa le adopte, coreenii nedorind sa implementeze o baterie suficient de mare pentru a-l sustine.

In aceasta idee, Samsung va continua trendul din ultimii ani si va oferi in continuare un ecran cu rezolutie “2K” pentru Galaxy S8, spre dezamagirea multora. Realitatea este ca un ecran 4K ar necesita si hardware mult mai puternic, asa ca experienta final ar fi putut avea serios de suferit din cauza implementarii unei rezolutii atat de mari.

Galaxy S8 nu are ecran 4K, nici buton Home

Separat de lipsa acestui ecran 4K, compania Samsung ar intentiona sa lase Galaxy S8 si fara un buton Home, trend pe care inclusiv Apple ar vrea sa-l adopte. Se pare ca partenerii Samsung n-au primit comenzi pentru o asemenea componenta dedicata Galaxy S8, iar de aici s-a tras concluzia ca aceasta componenta nu va fi prezenta in viitorul produs.

Exista smartphone-uri Android cu butoane Home virtuala, deci aici nu vorbim despre nimic nou, insa Galaxy S8 ar putea avea un cititor de amprente ultrasonic. Qualcomm a prezentat cu putin timp in urma unul perfect pentru Samsung si el ar putea fi integrat sub ecranul Galaxy S8 pentru a permite scanarea amprentelor.

“Supply chain message, S8 not use screen 4K, 2K screen continues, but the use of new materials is determined. In addition, there is no suppliers receive orders for the Home key components, which means S8 really want to cancel the physical Home button.”

Galaxy S8 urmeaza sa fie prezentat de catre compania Samsung la sfarsitul lunii februarie, lansarea oficiala urmand a avea cel mai probabil loc in cursul lunii martie.

galaxy-s8-ecran-4k-buton-home

 • Srb Srb

  Eu sper cititorul de amprente pt iphone 8 sa fie pe toata suprafata ecranului..astfel incat persoanele ne-autorizare sa nu poata interactiona nici macar cu notificarile prin 3d touch etc

 • V.P

  Acum e limpede , vor incerca sa depaseasca performantele iPhone-ului 7 , din cauza asta au pastrat ecranul 2K .

 • Porcu2d

  Se face din soft, nu cred că merge ce zici tu.

 • George89

  Cel mai probabil S8 va avea display ul lui NOTE 7 sau mult mai îmbunătățit , cu siguranță va avea peste 1000 nits (că in cazul lui NOTE 7)
  Neavand nici buton probabil sunt adevărate zvonurile cum că S8 va fi numai un ecran (pe deasupra si curbat)
  Puteau să facă că Sony , si sa introducă un display 4k fără să fie de sine stătător si sa se activeze când utilizatorul folosește casca VR , dar cine știe ce o să facă Samsung

 • Joker

  Daca s7 ar avea rezoluția ecranului la iPhone 7 l-ar face muci!

 • Srb Srb

  va avea 500000 nits ca atunci cand esti afara sa te bronzezi cu telefonul

 • George89

  Nu cred că din cauza asta , repet , se putea introduce un display 4k , dar fără să fie de sine stătător si sa se activeze doar când folosești VR (la fel ca Sony), si in afara de asta se păstra rezoluția QHD
  Cel mai probabil Samsung a dezvoltat un ecran 4k de sine stătător si consumul a fost prea mare , probabil nu au vrut să introducă o baterie ai mare si sa crească dimensiunile dispozitivului

 • Srb Srb

  baterie mai mare=explozie mai mare

 • V.P

  Lasa-ne ma nene ca esti pe langa .

 • V.P

  Pentru ce sa complice treburile George , plus ca ecranul 4K are un proces de fabricatie mult mai greu , scump .
  Eu zic ca decizia lor este cat se poate de corecta pentru ca ecranele lor in momentul de fata sunt exceptionale .

 • cosmin

  Mai bine le-ar face fara baterie, doar asa vor avea succes …:))))

 • Srb Srb

  nu am cum sa fiu pe langa daca traiesc in lumea aceasta

 • amfetamin

  Nici măcar atunci,ia vezi testele in care se făcea downscaling la rezoluție…

 • Cas

  Samsung

 • Alex S.

  Ma @SRB
  Cat la % din iphone e produs de Samsung !? …. azi maine iphone = samsung … 😂😂😂

 • mar

  Adev. ca zilele astea mi-am calcat pe suflet si mi-am luat aspirator smecher zamzung , la telefoane nu ma bag .. ca bubuie :))))

 • Viorel Predatorul

  Downscaling la rezoluție înseamnă poate și scăderea performanței din software, pentru că scopul final este creșterea autonomiei bateriei.

 • Viorel Predatorul

  Și vezi amfetamine că Viorel Predatorul avea dreptate când scria că S8 nu va avea ecran 4k? Nu este nevoie ca Samsung să producă un ecran superior calitativ, pentru că nu are concurență în momentul actual, și nu văd nicio șansă reală că Apple sau alții să îi depășească.

 • icetkk

  Vorbești prostii. Nu pricepi lucruri elemementare.
  Exemplu fictiv:
  YengBangXingJao, o subsidiară chinezească a firmei Ssangyong, are o turnătorie și materie brută (metale). Din moment ce are turnătorie, are posibilitatea de a face matrițe și a turna piese în serie.
  Audi, proiectează motorul noului R8. Are nevoie de 10.000 de blocuri motor, turnate în aluminiu. Se duce la YengBangXingJao cu prototipul și obține preț bun, cu discount 17%, pentru cele 10.000 de blocuri motor. Mai departe, YengBangXingJao face o matriță DUPĂ SPECIFICAȚIILE Audi și se apucă să toarne blocurile motor. După ce expiră contractul, matrița e distrusă obligatoriu.

  Concluzii:
  1. Nici YengBangXingJao, nici firma mamă, Ssangyong, nu “fac” motoare de Audi.
  2. Ssangyong nu va putea folosi niciodată în mașinile proprii blocul motor pe care îl toarnă pentru Audi, pentru că proprietar e Audi, proiectat de Audi, pentru Audi, turnat de turnătoria YengBangXingJao.

  Doar pentru că Samsung are fabrică de “silicon”, nu înseamnă ca “face” Samsung procesorul iPhone. Dacă l-ar face Samsung, ar fi și în telefoanele lor și nu s-ar numi A(pple)8, A9, A9x etc.

 • amfetamin

  Stai ca încă e la stadiul de bârfă asta cu fara 4K,cum era si înainte cu faza ca va avea. Pana la lansare mai curge multă apa pe Bega.

 • Orion4tech

  Nu este chiar atat de simplu.
  Nu poti compara in principiu o bucata de aluminiu cu tehnologia care implica crearea unui procesor. In acest moment exista doar cateva companii in lume care sunt capabile sa produca procesoare pentru telefoanele mobile: Intel, Global Foundries, Samsung, TSMC si atat. Toate aceste companii investesc miliarde de dolari anual in mentinerea si imbunatatirea tehnologiilor care le ofera.
  De asemenea aceste tehnologii ofera imbunatatiri si avantaje plapabile cum ar fi reducerea consumului, imbunatatirea frecventei, cresterea performantei, reducerea ariei procesorului etc. Toate aceste lucruri sunt idependente de cine comanda procesoare de la ei. De asemenea Samsung are un manual cu ghiduri pentru cei care doresc sa le fie produse procesoarele in fabricile lor. Aceste ghiduri trebuie respectate pentru ca “tape out-ul” sa fie unul de succes. Deci in principiu poti sa spui ca procesorul este proiectat pentru tehnologia celor de la Samsung si exista o dependenta intre designul procesorului si tehnologia pe care este fabricat. Nu este ca si in exemplul tau unde Audi daca se razgandeste poate sa mearga la oricare alta turnatorie fara nici o bataie de cap.

  Un exemplu elocvent este ce a reusit sa obtina Nvidia cu ultima generatie de placi video Pascal. Pascal este de fapt Maxwell optimizat pentru procesul de fabricatie de 16nm si aceasta trecere le-a permit celor de la Nvidia sa creasca masiv frecventa sa reduca marimea GPU-ului si sa creasca masiv eficienta acestuia. Daca Pascal era produs in continuare pe procesul de fabricatie pe 28nm imbunatatirile erau minore, aproape imperceptibile la fel cum Apple nu putea sa mentina relevante procesoarele din telefoanele lor daca nu foloseau de fiecare data cele mai recente tehnologii.

  Dar trecand mai departe Samsung de asemenea produce memorii ram si rom pentru telefoane care sunt integrate si in iphone-uri. Si sunt leaderi in acest domeniul

 • icetkk

  Sunt de acord cu tine, dar și blocurile motor sunt proiectate luând în considerare ultimele aliaje și moduri de turnare, inovații făcute de metalurgiștii și inginerii fabricilor. Este vorba de principiu și principiu aplicat.

  Fabricile de procesoare menționate de tine inovează tehnologii de producție și principii de proiectare, apoi le pun la dispoziția clienților.

  E un pic nuanțată situația. De asta spun că e diferență între cel care produce, efectiv, procesorul și cel care-l proiectează. E o simbioză, într-adevăr, dar procesoarele Apple nu se numesc Exynos.

 • Viorel Predatorul

  Clar! Eu îmi mențin părerea că Samsung nu are motive să vină cu un ecran mai bun în mod radical, pentru că nu are concurență pe segmentul ăsta. Singurii cumva potențial sunt cei de la LG, dar Samsung are cotă majoritară de piață.