Galaxy S8 nu are ecran 4K, nici buton Home

Galaxy S8 nu va avea ecran 4K si nici buton Home, Samsung intentionand sa foloseasca un ecran 2K si un cititor ultrasonic de amprente.

Zbonurile privind implementarea unui ecran 4K in Galaxy S8 par sa fie false, conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, Samsung intentionand sa implementeze un ecran 2K. Toate smartphone-urile Android de top au ecrane 2K, sau 1440p mai exact, in momentul de fata cu rezolutie 2560 x 1440 pixeli, iar cei de la Samsung vor continua trendul.

Desi s-a zvonit ca implementarea unui ecran 4K in Galaxy S8 ar avea legatura cu faptul ca Samsung ar intentiona sa ofere o experienta pentru realitate virtuala mai buna, iata ca acest lucru nu se intampla. Consumul foarte mare de energie al acestui tip de ecrane ar impiedica Samsung sa le adopte, coreenii nedorind sa implementeze o baterie suficient de mare pentru a-l sustine.

In aceasta idee, Samsung va continua trendul din ultimii ani si va oferi in continuare un ecran cu rezolutie “2K” pentru Galaxy S8, spre dezamagirea multora. Realitatea este ca un ecran 4K ar necesita si hardware mult mai puternic, asa ca experienta final ar fi putut avea serios de suferit din cauza implementarii unei rezolutii atat de mari.

Galaxy S8 nu are ecran 4K, nici buton Home

Separat de lipsa acestui ecran 4K, compania Samsung ar intentiona sa lase Galaxy S8 si fara un buton Home, trend pe care inclusiv Apple ar vrea sa-l adopte. Se pare ca partenerii Samsung n-au primit comenzi pentru o asemenea componenta dedicata Galaxy S8, iar de aici s-a tras concluzia ca aceasta componenta nu va fi prezenta in viitorul produs.

Exista smartphone-uri Android cu butoane Home virtuala, deci aici nu vorbim despre nimic nou, insa Galaxy S8 ar putea avea un cititor de amprente ultrasonic. Qualcomm a prezentat cu putin timp in urma unul perfect pentru Samsung si el ar putea fi integrat sub ecranul Galaxy S8 pentru a permite scanarea amprentelor.

“Supply chain message, S8 not use screen 4K, 2K screen continues, but the use of new materials is determined. In addition, there is no suppliers receive orders for the Home key components, which means S8 really want to cancel the physical Home button.”

Galaxy S8 urmeaza sa fie prezentat de catre compania Samsung la sfarsitul lunii februarie, lansarea oficiala urmand a avea cel mai probabil loc in cursul lunii martie.

galaxy-s8-ecran-4k-buton-home