Birourile Samsung au fost perchezitionate de autoritati

In cursul acestei zile procurorii din Coreea de Sud au descis la birourile locale ale companiei Samsung, efectuand o perchezitie in cadrul unei anchete aflate in desfasurare. Ancheta il are in centru pe Choi Soon-sil, un apropiat al presedintelui Coreei de Sud, ea fiind acuzata de abuz de putere si frauda de catre autoritati.

Procurorii incearca sa afle daca Samsung i-aa oferit in mod ilicit ajutor financiar fiicei lui Choi, iar un raspuns va veni in urmatoarele saptamani din partea procurorilor. Samsung este una dintre cele mai mari companii locale, iar ancheta procurorilor este o noua lovitura puternica pentru imaginea sa, ea fiind asociata unor acuzatii extrem de grave.

Conform procurorilor, Samsung ar fi oferit 2.8 milioane de de euro unei firme detinute de catre Choi si fiica sa, aceasta facand parte din echipa nationala ecvestra. Park Sang-jin, presedinte Samsung al diviziei de relatii corporate, este si presedinte al federatiei nationale ecvestre din Coreea de Sud, iar asa s-ar fi facut legatura dintre companii.

Practic, Samsung este implicata intr-un nou scandal foarte mare, care are implicatii nu doar in Coreea de Sud, ci si in Europa, unde au fost transferati banii. Ce fel de decizii vor fi luate in final si cat de afectata va fi imaginea Samsung, ramane de vazut, insa situatia este din nou delicata pentru companie.

“South Korean prosecutors raided the offices of Samsung Electronics earlier on Tuesday as part of a probe over the scandal involving Choi, a prosecution official told Reuters but declined to comment further. South Korea’s Yonhap News Agency reported prosecutors are looking into whether Samsung improperly provided financial assistance to Choi’s daughter.”

9 COMENTARII

  1. Nu cred că acuzațiile astea depășesc în gravitate scandalul Apple – Comisia Europeană, unde Apple e susceptibilă de evaziune fiscală de câteva miliarde euro (şi nu de câteva milioane de dolari ca în cazul Samsung).
    Până una alta, responsabilitatea poate fi plasată managemenului, și nu companiei. Samsung e mare, și statistici din vorbind există șanse ca la un moment dat să existe asemenea scandaluri.
    Nu cred că scandalul ăsta poate determina consumatorul să nu mai cumpere produsele.

  2. pretinzi ca nu gandesti ca un hater dar in mai toate comentarile scri ceva de genul “eh si apple a facut”…., “nici apple nu e mai breaza”…etc. nici o data, din punctul tau de vedere, samsung nu da cu batul in balta mai rau ca apple si asta e valabil si pentru chipurile fanul apple V.i.P.
    din punctul meu de vedere e mai grav acuzatia de abuz de putere si frauda decat numai frauda. ai dreptate scandalul asta nu descurajeaza pe nimeni sa numai cumpere produse samsung insa problema bateriilor si a masiniilor de spalat da. eu sper ca situatia lor sa se indrept curand.

  3. Da, și Apple dă cu bățul în baltă și face o grămadă de greșeli. Și Samsung, și Google, dar a spune lucrurile astea cu bun simț nu înseamnă să fii hater. Eu nu am crucificat niciodată Apple pentru greșeli minore, și nu am zeificat Samsung pentru îmbunătățiri nesemnificative.
    Eu nu mă bucur de necazurile vreunei companii, așa cum vă bucurați voi de ce a pățit Samsung. Eu nu câștig nimic dacă vreo companie pierde, ci mă pot bucura dacă vreo companie câștigă. Sunt niște diferențe de interpretare pe care tu nu ai capacitatea de a le percepe.
    Privește ce comentează Srb Srb sau gigi. Câteodată și Amfetamin o mai ia pe ulei, dar este mult mai vertical. Privește ce comentarii ai tu: transpiri de ură prin toți porii, și îmi faci morală că eu sunt hater pentru comentarii de genul “nici Apple nu e mai breaza”.
    Haios, n-am ce spune :))