Prima Pagina Facebook Facebook va implementa filtre foto/video similare Prisma

Facebook va implementa filtre foto/video similare Prisma

Facebook va copia filtre foto/video ale aplicatiei prisma si va implementa un sistem ce recunoaste gesturile din poze.

0

Compania Facebook si-a anuntat in mod oficial intentiile de a copia aplicatia Prisma pentru iDevice-uri, sau mai bine spus filtrele foto/video implementate in ea deja. Facebook a explicat astazi ca inovatia va fi accelerata in cadrul companiei folosindu-se inteligenta artificiala, iar primul pas este copierea functiilor Prisma.

Cei de la Facebook numesc noile filtre drept unele pentru transfer de stil, acestea transformand simplele poze sau clipuri video in adevarata opere de arta. Exact precum in cazul ultimelor versiuni ale aplicatiei Prisma, aceste filtre isi vor aplica efectele direct din terminale si nu folosind serverele Facebook, asa cum se intampla in trecut cu Prisma.

Separat de aplicarea de filtre foto/video schimbarile pentru aplicatia Facebook vor permite inclusiv recunoasterea gesturilor facute de catre noi in timpul inregistrarii de selfie-uri. In baza acestor gesturi, aplicatia va afisa automat anumite tipuri de filtre din care putem alege pentru a le aplica asupra pozelor, totul fiind facut in timp real.

Facebook a afirmat si ca a avut mari dificultati in a oferi asemenea functii in aplicatiile sale mobile, iar asta din cauza puterii de procesare necesara pentru a le rula. Nu se stie deocamdata cand vor fi implementate aceste functii pentru aplicatia Facebook, dar de indata ce ele vor fi disponibile, va voi anunta.

“Just three months ago we set out to do something nobody else had done before: ship AI-based style transfer running live, in real time, on mobile devices. This was a major engineering challenge, as we needed to design software that could run high-powered computing operations on a device with unique resource constraints in areas like power, memory and compute capability. The result is Caffe2Go, a new deep learning platform that can capture, analyze and process pixels in real time on a mobile device.”

facebook-filtre-prisma