iOS 10.2 face backup-urile de 1000 de ori mai sigure

iOS 10.2 face backup-urile iTunes de 1000 de ori mai sigure decat in cazul iOS 10.1, rezolvand o problema extrem de criticata.

Lansand iOS 10.1, compania Apple a facut schimbari din cauza carora securitatea backup-urilor iTunes a fost redusa, iar expertii in securitate informatica au inceput sa critice compania. Cei de la Apple au recunoscut schimbarea facuta pentru modul in care iTunes salveaza backup-uri, iar in iOS 10.2 par sa fi rezolvat in totalitate problema.

Conform unor experti in securitate informatica, incepand cu iOS 10.2 compania Apple a facut backup-urile iTunes cu de pana la 1000 de ori mai sigure pentru utilizatorii iPhone si iPad. Detalii tehnice privind schimbarile implementate de catre compania Apple nu sunt disponibile, dar parolele pentru backup-urile iTunes necesita perioade extraordinar de lungi pentru a fi sparte.

Daca in iOS 10.1 un hacker poate folosi un atac de tip brute force pentru a sparge parola unui backup iTunes in doar cateva zeci de minute, sau ore, in iOS 10.2 perioada creste. Atacurile de tip brute force pot fi incercate, insa sansele de reusita au scazut dramatic multumita schimbarilor facute de catre compania Apple pentru sistem.

iOS 10.2 face backup-urile de 1000 de ori mai sigure

Apple a actualizat atat iTunes, cat si iOS 10.2 in ultimele saptamani, astfel ca schimbarile au fost facute in ambele tipuri de software pe care le ofera pentru utilizatori. In aceasta idee, va trebui sa aveti software-ul actualizat atat pe calculator, cat si pe terminalele voastre pentru a putea beneficia de aceasta imbunatatire de securitate.

“Now in the first iOS 10.2 beta, things changed yet again, and Apple packed a little surprise for would-be attackers: not only is the entire backup database now encrypted, but validating a user password is now much more demanding in terms of processing power, requiring many more iterations to generate the derived key. Our user’s password is safer than ever, taking the better part of a 1’000 years for our hypothetical hacker to crack.”

Simpla actualizare a sistemului de operare este suficienta pentru a beneficia de siguranta crescuta pentru iDevice-uri sau calculatoare, asa ca nu trebuie sa faceti altceva.

ios-10-2-securitate-backup

1 COMENTARIU