Cum iti prelungesti viata stand pe Facebook

 Noi studii realizate de mai marii cercetatori de la Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), arata ca timpul petrecut pe platformele online precum Facebook ne poate prelungi viata.

Cum? Relativ simplu. Efectele medicale ale activitatilor de socializare reflecta, in mare parte, beneficiile pe care viata sociala reala le are asupra sanatatii.

“We find that people with more friends online are less likely to die than their disconnected counterparts. This evidence contradicts assertions that social media have had a net-negative impact on health.”

Metodele ce au fost folosite in acest studiu sunt deja aprobate de trei universitati si consilii federale de evaluare. Totusi, scepticii spun ca platforma online Facebook a fost implicata in realizarea acestui studiu. De ce?Pentru ca William Hobbs care face studii postdoctorale la Universitatea Northeastern, a lucrat în compania Facebook, in departamentul de cercetare, in 2013 si un alt autor al studiului, Moira Burke, a lucrat si dansa in departamentul de cercetare al companiei Facebook.

Studiul s-a bazat pe 12 milioane de profiluri de pe retelele de socializare puse la dispozitia autorilor de catre compania Facebook, dar si pe informatii medicale furnizate de California Department of Health. In urma studiului s-a descoperit ca utilizarea moderata a platformei Facebook a fost asociata cu o rata a mortalitatii mai scazuta, in schimb, expedierea unui numar mare de cereri de imprietenire nu a fost asociata cu o mortalitate mai mica.

“The reason why people with more friends are healthier is because healthier people have more friends, it may be harder than we thought it was to use social networks to make people healthier.”