Trei modele ale iPad Pro vor fi lansate de Apple

Apple se pregateste sa lanseze trei noi modele ale iPad Pro la inceputul anului viitor.

Trei modele ale iPad Pro vor fi lansate de catre compania Apple in luna martie a anului viitor, cei din Cupertino pregatind un upgrade serios pentru seria iPad. Doua dintre noile modele de tablete iPad Pro vor avea in continuare ecrane de 9.7 inch si 12.9 inch, in timp ce al treilea model va avea ecran de 10.9 inch, o premiera pentru seria iPad.

Partea interesanta este ca noul model cu ecran de 10.9 inch va avea aceleasi dimensiuni precum actualul model cu ecran de 9.7 inch, deci Apple va reduce substantial marginile panoului frontal. In aceasta idee, putem presupune ca si modelul cu ecran de 9.7 inch ar putea fi mai mic, iar cel cu ecran de 12.9 inch ar putea avea dimensiuni reduse in aceeasi masura.

Acesta nu este primul zvon care sugereaza faptul ca Apple va lansa 3 modele noi ale iPad Pro cu ecrane de asemenea diagonale, deci planurile Apple sunt clare. Cei din Cupertino vor sa creasca substantial vanzarile de tablete iPad, iar un model cu ecran de 10.9 inch pare sa fie solutia pentru a realiza acest lucru in viitorul apropiat.

Trei modele ale iPad Pro vor fi lansate de Apple

Incepand cu 2017, iPad Pro 9.7 inch urmeaza sa fie un model mai ieftin al seriei, impreuna cu tabletele iPad Mini, insa acestea din urma nu vor fi actualizate. In schimb, Apple va vinde in continuare iPad Mini 4, lansata in 2015 pe pietele globale, pretul fiind similar cu cel de atunci, desi produsul in sine este unul foarte vechi.

Pentru iPad Pro 12.9 inch Apple intentioneaza sa implementeze un ecran care are patru senzori pentru lumina ambientala, acestia modificand automat culorile ecranului. Toate cele patru noi modele ale iPad vor avea deasemenea cate 4 difuzoare pentru sunet stereo indiferent de orientare, iar portul audio de 3.5mm nu va disparea din ele in 2017.

Apple va folosi deasemenea si aceeasi camera de 12 megapixeli in toate cele trei modele ale iPad Pro, deci vom vorbi de egalitate din acest punct de vedere. In final, Apple intentioneaza sa faca trecerea la ecranele OLED pentru iPad incepand cu anul 2018, insa ramane de vazut daca planurile se vor schimba.

ipad-pro-2017