Pangu castiga 100.000 de dolari cu un exploit pentru Safari

Echipa de hackeri chinezi numita Pangu, cea care a lansat cele mai recente solutii de jailbreak, a castigat 100.000 de dolari exploatand browserul Safari al macOS Sierra. Participand la PWNFEST, cei de la Pangu au exploatat browserul Safari al macOS Sierra pentru a castiga doua premii in valoare totala de 100.000 de dolari, fara prea mult efort.

Ei au prezentat un exploit inmpreuna cu hackerii echipei JH, exploit-ul fiind rulat in doar 20 de secunde de catre hackeri in cadrul competitiei. Fara a oferi detalii foarte multe despre exploit, cei de la Pangu au demonstrat din nou ca au software capabil sa il exploateze pe cel al companiei Apple, lucru care se tot intampla de cativa ani de zile.

Desi au exploatat Safari, cei de la Pangu nu au exploatat si iOS 10 impreuna cu iPhone 7, aici fiind pusa la bataie suma de 180.000 pentru un exploit functional. Multa lume asteapta de la Pangu o solutie de jailbreak pentru cea mai recenta versiune a sistemului de operare si iPhone 7, insa deocamdata ei nu par dispusi sa ne ofere asa ceva.

Separat de Safari, hackerii au reusit sa exploateze inclusiv Microsoft Edge, sau Google Pixel-ul companiei Google, castigand 120.000 de dolari in baza exploit-urilor folosite. Deocamdata niciun alt software al companiei Apple nu a fost exploatat de catre hackeri, dar mai este timp pentru a afla si despre alte exploit-uri.

hacker-safari