iPhone 8 va avea ecrane de 5 inch si 5.8 inch

iPhone 8 va fi lansat in doua versiuni care au ecrane de 5 inch si 5.8 inch, ele fiind mai mari decat cele ale actualelor modele.

iPhone 8 va avea ecrane de 5 inch si 5.8 inch conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, ele nefiind primele care sugereaza o asemenea evolutie pentru ecranul iPhone. Vorbim despre o crestere substantiala a ecranului iPhone 8 in comparatie cu cel al iPhone 7, insa asta nu inseamna si ca dimensiunea terminalul va creste in vreun fel.

iPhone 8 urmeaza sa aiba un ecran de 5 inch, in comparatie cu cel de 4.7 inch al iPhone 7, asta in timp ce iPhone 8 Plus va avea un ecran de 5.8 inch, in comparatie cu cel de 5.5 inch al iPhone 7 Plus. Diferenta va fi de 0.3 inch pentru fiecare tip de smartphone nou al Apple in comparatie cu generatia anterioara, ea fiind una destul de mare.

Desi Apple vrea sa faca ecranul iPhone 8 mai mare, dimensiunile nu vor creste deoarece Apple va elimina complet marignile lateriale si superioare/inferioare ale terminalului. In aceasta idee, ecranul iPhone 8 ar urma sa se intinda dintr-o margine in alta a carcasei pentru a afisa mai multe informatii pentru utilizatori, probabil si cu o rezolutie mai mare.

iPhone 8 va avea ecrane de 5 inch si 5.8 inch

Partea interesanta, si proasta in acelasi timp, sta in faptul ca doar iPhone 8 Plus ar urma sa aiba ecran OLED, lucru pe care l-am mai auzit si din alte zvonuri. Probabil implementarea unui ecran OLED ar presupune costuri mai mari pentru compania Apple, iar asa doar modelele cu ecran mai mare ar beneficia de o asemenea componenta.

“iPhone 8 design didn’t sound 100% locked down but we believe the move is to a bezel-less design with screen sizes getting larger and curved edges in the original envelope. The IP8 moves to 5″ (from 4.7″) and the Plus moves to 5.8″ (from 5.5″).”

In aceeasi masura, iPhone 8 Plus ar urma sa beneficieze si de alte functii exclusive, insa ambele modele ale iPhone 8 vor avea ecran care acopera intregul panou frontal. Apple nu a definitivat design-ul iPhone 8, insa auzim tot mai multe zvonuri care sugereaza aceasta schimbare, semn ca exista prototipuri de acest fel testate de Apple.

iphone-8-ecran-5-inch