iPhone 8 va avea incarcare wireless revolutionara

iPhone 8 va avea primul sistem adevarat de incarcare wireless, el permitand incarcarea terminalelor chiar si la distanta de pad-ul de incarcare.

50

iPhone 8 urmeaza sa fie primul smartphone cu un sistem de incarcare wireless adevarata, conform companiei care lucreaza cu Apple pentru a dezvolta acest sistem in momentul de fata. Multiple zvonuri sugerau faptul ca Apple va implementa incarcare wireless in iPhone 8, iar acum aflam si ce fel de sistem va oferi compania americana in comparatie cu competitorii.

Mai exact, iPhone 8 va avea un sistem de incarcare wirelesss care va permite incarcarea fara a plasa terminalul pe un pad de incarcare, asa cum ne obliga smartphone-urile actuale. Spre deosebire de tehnologiile rudimentare din smartphone-urile Android, iPhone 8 se va incarca chiar si la distanta fata de sursa de energie, asa cum ar trebui sa si fie un sistem de incarcare wireless.

Practic, vom putea tine iPhone 8 chiar si la 1 sau 2 metri de sursa de energie si el tot se va incarca, deci vom scapa de folosirea de cabluri sai de obligativitatea de a il tine pe un pad de incarcare. Asta a cerut lumea de la toti producatorii de smartphone-uri pana acum, insa doar cel de la Apple par sa aiba devarate surse de inovatie si le vor prezenta impreuna cu iPhone 8.

iPhone 8 va avea incarcare wireless revolutionara

Pentru a implementa acest sistem de incarcare wireless pentru iPhone 8, compania Apple colaboreaza cu Energous, ea dezvoltand tehnologia revolutionara. Energous a primit la inceputul acestui an o finantare serioasa de la Pegatron, partener principal al companiei Apple in asamblarea de iPhone, iPad, sau iPod Touch.

In aceeasi masura, Dialog Semiconductor a investit recent 10 milioane de dolari in Energous, 66% dintre incasarile acestei companii venind prin contracte cu Apple. Practic, doi dintre cei mai mari parteneri Apple investesc in Energous, iar ei fie produc componente folosite in iDevice-uri, fie le asambleaza in vederea vanzarii.

Practic, acesti parteneri ar face investitiile pentru ca Apple sa nu le faca singura si sa dea de inteles ca va folosi tehnologiile Energous in iPhone 8 in viitor. In ciuda acestui lucru, este destul de evident ca Apple vrea sa implementeze un sistem adevarat de incarcare wireless in viitorul sau smartphone, unul pe care toti il dorim si il meritam.

Desi Apple vrea sa ofere acest sistem de incarcare wireless in iPhone 8, ramane de vazut daca va si reusi sa faca acest lucru in final. Apple testeaza foarte multe functii noi pentru produsele sale, insa ramane de vazut daca va si reusi sa faca tehnologia suficient de buna pentru a fi oferita.

iphone-8-incarcare-wireless