iPhone 8 va avea incarcare wireless revolutionara

iPhone 8 va avea primul sistem adevarat de incarcare wireless, el permitand incarcarea terminalelor chiar si la distanta de pad-ul de incarcare.

iPhone 8 urmeaza sa fie primul smartphone cu un sistem de incarcare wireless adevarata, conform companiei care lucreaza cu Apple pentru a dezvolta acest sistem in momentul de fata. Multiple zvonuri sugerau faptul ca Apple va implementa incarcare wireless in iPhone 8, iar acum aflam si ce fel de sistem va oferi compania americana in comparatie cu competitorii.

Mai exact, iPhone 8 va avea un sistem de incarcare wirelesss care va permite incarcarea fara a plasa terminalul pe un pad de incarcare, asa cum ne obliga smartphone-urile actuale. Spre deosebire de tehnologiile rudimentare din smartphone-urile Android, iPhone 8 se va incarca chiar si la distanta fata de sursa de energie, asa cum ar trebui sa si fie un sistem de incarcare wireless.

Practic, vom putea tine iPhone 8 chiar si la 1 sau 2 metri de sursa de energie si el tot se va incarca, deci vom scapa de folosirea de cabluri sai de obligativitatea de a il tine pe un pad de incarcare. Asta a cerut lumea de la toti producatorii de smartphone-uri pana acum, insa doar cel de la Apple par sa aiba devarate surse de inovatie si le vor prezenta impreuna cu iPhone 8.

iPhone 8 va avea incarcare wireless revolutionara

Pentru a implementa acest sistem de incarcare wireless pentru iPhone 8, compania Apple colaboreaza cu Energous, ea dezvoltand tehnologia revolutionara. Energous a primit la inceputul acestui an o finantare serioasa de la Pegatron, partener principal al companiei Apple in asamblarea de iPhone, iPad, sau iPod Touch.

In aceeasi masura, Dialog Semiconductor a investit recent 10 milioane de dolari in Energous, 66% dintre incasarile acestei companii venind prin contracte cu Apple. Practic, doi dintre cei mai mari parteneri Apple investesc in Energous, iar ei fie produc componente folosite in iDevice-uri, fie le asambleaza in vederea vanzarii.

Practic, acesti parteneri ar face investitiile pentru ca Apple sa nu le faca singura si sa dea de inteles ca va folosi tehnologiile Energous in iPhone 8 in viitor. In ciuda acestui lucru, este destul de evident ca Apple vrea sa implementeze un sistem adevarat de incarcare wireless in viitorul sau smartphone, unul pe care toti il dorim si il meritam.

Desi Apple vrea sa ofere acest sistem de incarcare wireless in iPhone 8, ramane de vazut daca va si reusi sa faca acest lucru in final. Apple testeaza foarte multe functii noi pentru produsele sale, insa ramane de vazut daca va si reusi sa faca tehnologia suficient de buna pentru a fi oferita.

iphone-8-incarcare-wireless

50 COMENTARII

  1. Dacă tehnologiile actuale de încărcare wireless din dispozitivele actuale cu Android sunt “rudimentare”, cum sunt “tehnologiile” existente în iPhone? :)) Și nu mă refer doar la încărcarea cu energie, care btw are tehnologie de pe vremea bunicii, dar mă refer la și la ecran 🙂

  2. hai bre lasa-te, pleaca de aici. Lasa prostiile ca probabil daca aceast sistem da roade si este ok, il vei avea si tu peste 1-2 ani

  3. Apple a inventat înainte … acum doar cumpara companii, invenții si doar le implementează !!! Atât, nimic nou !!!

  4. Mda… Nu știu ca Apple să fi influențat tehnologiile în ultimii (2016-2009=) 7 ani, de la prezentarea iPad. Așteaptă să vezi sistemul funcțional, și după aia bucură-te. Astea sunt zvonuri, și chiar dacă ar fi fi sigur 100%, nu ai nicio garanție că sistemul va funcționa așa cum lasă Apple să se înțeleagă.

  5. nu conteaza, chiar si daca se incarca de la 1-100% intr-o zi, tot este ceva.pt ca in loc sa se descarce, se incarca…si totul ar fi doar la inceput. Apple din 2009….a influentat ideea de ppi mare, (design’ul sticla fata/spate odata cu iphone 4)si uite unde au ajuns zapacitii deja la peste 800ppi, a infleuntat la fel ppi mare pt laptop si montioare,iar acuma incearca sa impinga de la spate usb-c/tb3 si mai mult ca sigur in 2 ani va fi THE ONLY ONE.Tu crezi ca doar un produs nou reprezinta tehnologie noua?! ipad a fost lansat in 2010….si nu 2009

  6. O să scoată și Huiavei ceva asemănător cu 3 zile înainte de prezentarea iPhone 8, să spună că ei au fost primii

  7. Srb, eu scriam despre influentarea tehnologiilor, nu a ideilor. Apple are idei pe care le deseneaza si le patenteaza, dar nu are capacitatea sa le si puna in practica.
    Cica Apple a influentat ideea de ppi mare :))))) Oricine putea sa se gandeasca la asa ceva, doar ca produsele anterioare erau “telefoane”, fara continut media. iPhone a fost primul smartphone cu care puteai naviga pe internet cu ajutorul unui browser mai complex, si Apple a intuit nevoia utlizatorilor de a beneficia de rezolutie ridicata.
    Si eu am ideea de a avea o umbrela cu un buton care sa transforme umbrela intr-un minielicopter cu care sa zbor pe deasupra caselor. Sunt eu un mare inovator in tehnologie cu ideea? Daca vreo companie va inova si inventa o asemenea umbrela peste 50-150 ani, voi putea eu sa fiu considerat “parintele elico-umbrelei”?

    De atunci si pana astazi, Apple nu a inovat nimic notabil, as putea spune ca nu a inovat nimic, punct. Tot ce face Apple este sa cumpere companii mici, si sa isi ataseze inovatiile lor portofoliului Apple. Mare branza; este ca si cum platesti niste oameni sa iti scrie lucrarea de doctorat, dar asta nu inseamna ca tu ai capacitatea sa faci o asemenea lucrare.
    Tu traiesti in trecut Srb: Apple a fost X si Y.

  8. oricine putea dar nu a facut-o…si iphone a fost primul cu care puteai naviga dar abia cu iphone 4 a venit si rezolutia, timp in care daca “oricine putea” ar fi venit, dar dupa cum ziceau expertii nimeni nu s-a riscat pt ca costa prea mult si cica nimanui nu ii pasa

  9. care trecut? eu traiesc in viitor unde Apple nu face un kkt si ii face publicitate an de an aka wireless charging..daca si altii aveau bani copiau iarasi si aceasta idee a celor de la apple de a tot cumpara companii, dar ce iese de pe poarta acelei companii deja cumparata de catre Apple deja se numeste inovatie Apple si nu altceva. Trebuie sa stii sa faci bani dupa care sa cauti pe altii sa ii cumperi si sa vii cu tehnologii si amplasarea lor perfecta precum touchid, usb-c/tb3.Apple ramane in istorie cu mac,ipod,iphone,ipad,retina display,primii cu trackpad si wifi intr-un laptop,app store,toucid,unibody al build,multi-touch,graphical user interface,usb,3d touch…pe cand altii raman in istorie cu rahaturi si bombe explozive si useri frustrati
    Apple- The best OR NOTHING

  10. Exagerezi ca întotdeauna 🙂
    Nu Apple a inovat touch ID, nici USB-C, nici Thunderbolt (creație IBM), nici track pad. In niciun caz magazinul de aplicațiile, idee furată (și nu “împrumutată”) de la Google. Interfața grafică și mouse-ul cu sageată sunt furate de la IBM, Apple nu are niciun merit aici

  11. nu am zis inventat…fa si tu o diferenta intre inventare si inovare…Apple nu a inventat cam nimic doar reteta de succes…oricum ce rost are sa discut cu tine cand esti un nimeni, parerea ta este 0, Apple este condusa de oameni ce gandesc cu totul altfel, oameni destepti si foarte inteligenti

  12. Zaone, iarasi incerci sa dai cu namol in altii. Da, asa rudimentar cum a fost si-a facut treaba. Si prima roata a fost din lemn la inceput, asa rudimentara cum zici tu. Trebuie sa ai puterea sa recunosti ca totusi apple nu este cireasa.

  13. Adica orice parere care este contrara cu a ta este de fapt o tentativa de a arunca cu namol in altii ? Eu n-am dreptul sa cred ca actualele sisteme de incarcare fara fir sunt o gluma proasta ? Cu ce diferita incarcarea actuala fara fir de cea prin cablu ? Nu mai bagi cablul in port, in rest ? Tot trebuie sa te legi de ceva ca sa faci incarcarea.

  14. Daca citeai atent observai ca eu nu am spus ca nu ai voie sa iti spui parerea.
    Am vrut doar sa atrag atentia ca dupa atatia ani de cand dezvolti acest site nu reusesti sa fii impartial.
    Daca nu este apple, nu este nimic.
    Repet, cred ca sigur nu mai ai 18 ani ca sa mergem pe varianta “ba a mea e mai mare”.
    Suntem destul de maturi ca sa recunoastem ca si altii fac lucruri cu MULT peste Apple. A ca apple are un management si marketing de nota 100? DA, adevarat, ca doar vin din America, unde strategiile de management si marketing au fost inventate.

  15. Nu ai spus dar asta incerci sa sugerezi. Uiti ca articolul reflecta si parerea mea, iar daca asta este parerea mea, nu inteleg ce vrei tu de la mine acum.
    Daca eu cred ca actualele tehnologii sunt extrem de proaste, si nu sunt singurul, de ce sa scriu minciuni ? Poate sa faca si altcineva un sistem wireless adevarat, dar sa il faca odata.
    Fac si altii lucruri mult peste Apple, dar in subiectul din acest articol, toti au facut niste rahaturi pe care le-au impachetat in mesaje de marketing bune ca sa prosteasca lumea.
    Omul de rand nu simte vreo diferenta intre a baga un cablu intr-un telefon sau a-l pune pe un pad de incarcare. Ba cand il ai conectat la cablu il mai si poti folosi, dar cu pad-ul… pauza.

  16. Imi aduc aminte cat ai mai facut misto de Samsung ca nu implementeaza tehnologii in mod corect, si ca sunt prostii, nu altceva :)) Cat haz ai mai facut de AMOLEDul din S3, ca mai bine nu il implementa decat sa o faca atat de defectuos.
    Acum, cand e vorba de Apple, cica “tot este ceva pt ca in loc sa se descarce, se incarca…si totul ar fi doar la inceput”. Tu imi spuneai ca sunt ipocrit, dar tu ce esti Srb Srb?
    La ce ar fi bun un autoturism, daca s-ar deplasa cu 1 km/ora? Ca doar merge inainte, nu inapoi! :)))

  17. Apple nu prea implementeaza tehnologii doar de dragul de a o face. In general, cand Apple implementeaza ceva, o face destul de bine, sau cel putin mult mai bine decat competitorii.

  18. Si unde am scris eu ceva despre “inventare” in contextul in care imi faci morala?
    Asa este… Ce rost are sa discuti tu cu un zero? :))) Daca eu sunt zero, tu esti o persoana negativa :))

  19. Eu am o veioza de birou cu incarcare wireless. Las smarphone-ul pe veioza, iar daca plec la WC cu el ca sa mai vad un facebook, nu mai stau cu cabluri dupa mine. Evident ca implementarea wireless in dispozitive a aparut peste noapte, si industriile conexe (in amonte si in aval) nu au fost pregatite pentru asta, insa urmeaza: va aparea mobila cu incarcatoare wireless inserate, mese la cafenele si restaurante, acum au aparut veioze de birou, probabil in viitor cam orice va avea un incarcator wireless montat in mobila.

    Avantajul este ca nu mai vezi cabluri, si nu te mai cari dupa tine cu cabluri prin casa. Asa cum este acum, este un mare pas inainte, si cu siguranta ca Apple va veni cu ceva mai bun; trebuie sa asteptam si sa ne bucuram de tehnologie. Strabunicii nostri nu vedeau atatea inventii si inovatii in toata viata lor.

  20. Apple are solutii de incarcare standard. Avansate ar fi fost daca s-ar fi incarcat rapid, dar sigur au ei un motiv bun pentru care n-au implementat chestia asta inca. Parerile sunt impartite in legatura cu impactul asupra bateriei.

  21. Samsung iti ofera incarcare rapida “wireless”, Apple iti ofera incarcare standard, dar totusi din toata ecuatia asta rezUlta ca Samsung ofera o incarcare rudimentara?
    Interesant este putin zis.

  22. Nu e adevărat ce spui tu , asta cu “Apple implementează bine totul ” e o prostie absolută
    Apple nu implementează tehnologii pentru că vrea va scoată profit cât mai mult din mai puțin
    Dacă ne uităm la tehnologia din Iphone ce sa vedem
    -tehnologia wide angle (copiată după LG) implementata prost (însemnând probleme cu camera , softul , si obiectivul wide nu se activează în totalitate )
    -procesorul bâzâie
    -butonul touch 3D se strica
    -ecranul ips , ce sa mai zic de 4 generatii
    Implementate anapoda

  23. Prostie absoluta e comentariul tau. Eu am spus ca Apple implementeaza tehnologii “destul de bine”, e o diferenta, tine minte ca atacul subtil e tot atac.

  24. Este o gluma mai buna decat rahaturile alea de cabluri de incarcare , ce bine dadea gluma aia de incarcare in iPhone 7 care e lispsit de portul audio .
    Cum o dai cum o sucesti tehnologia asta este buna iar pana la tehnologia la care visezi prostii aia ce folosesc aceasta tehnologie rad de comentariul tau de doi lei .

    Pssss ,, ti-am zis ca vorbesti aiurea in tramvai :)))) Incarcarea de care tu vorbesti tot trebuie conectata la o sursa de tensiune , desteptule .

  25. “Inovatia” portului de 3,5mm audio e tare de tot. Apple inoveaza ca sa te lase fara bani in buzunar.
    Ce nu inteleg la tine e de ce mediezi atacurile la persoana de aici.
    Viorel e un membru valoros pe acest blog tehnologic.

  26. Ei, totusi sa nu uitam au luat o iconita patrata, ca rotunjit-o si au “brevetat-o” cu tamtam.
    Toate brevetele esentiale din partea de radio de pe un smartphone au fost furate de la Motorola si Nokia si nimeni de pe mapamond nu a zis nimic.
    Insa cand altii le-au copiat iconita rotinjita, lumea s-a intors cu fundul in sus si au cerut despagubiri de milioane de $.
    Asa e si in viata reala, hotul cel mai mare face galagia cea mai mare.

  27. deci daca facem o analiza…incarcare rapida duce totusi in timp la scaderea vietii bateriei, oled in timp se duce, adica daca te uiti acum la un S5 o sa vezi culorile spalacite etc…deci numai cu astea 2 si deja iti dai seama ca samsung nu are produse fiabile, in general

  28. Avand in nu ai nici o autoritate in domeniu mai mult te faci de ras cu parerile tale.
    Tehnologia de incarcare Wireless de acum are meritele sale, de exmemplu a fost integrata de constructorii de masini sau de catre Starbucks sau companii care produc mobila. Si asta in comparatie cu ce de la Apple? Nimic.
    Acum a cumparat si Apple cum fac de obicei o alta companie care face cercetari pe partea de incarcare wireless fi tot fanboyii se asteapta la cai verzi pe pereti. Stai linistit ca nu va fi Apple prima companie sa ofere support pentru astfel de tehnologii.

  29. Nu, tu te faci de ras continuand cu stupiditatea asta. PESTE TOT UNDE EXISTA PAD DE INCARCARE PUTEAU EXISTA MAI MULTE IESIRI USB CA SA INCARCI MAI MULTE TELEFOANE.
    Si de aici incolo ma retrag pentru ca nu vrei sa intelegi pozitia mea si n-are rost sa mai continui.