China ameninta cu intreruperea vanzarilor iPhone

China ameninta cu reducerea vanzarilor iPhone daca Donald Trump isi va impune politica fiscala impotriva produselor sale.

China ia o pozitie defensiva in urma alegerii lui Donald Trump in functia de presedinte al SUA, iar companiile americane ar putea avea serios de suferit. Presa locala sustine ca autoritatile din China sunt hotarate sa ia masuri care vor reduce substantial vanzarile iPhone, a masinilor produse in SUA si a altor produse fabricate pe teritoriu american.

Amenintarea vine ca raspuns la cele ale lui Donald Trump, acesta afirmand ca intentioneaza sa aplice o taxa de 45% pe produsele importate din China. Cu o asemenea crestere a preturilor de vanzare, produsele din China nu vor mai fi cautate de catre americani, iar vanzarile companiilor locale vor scadea considerabil, economia urmand a fi serios afectata.

China este cel mai important partner de schimburi de bunuri al SUA, iar afirmatiile lui Donald Trump au creat foarte multa neliniste in ambele tari. Chinezii au avertizat in repetate randuri ca vor lua masuri dure daca Donald Trump va fi ales presedinte si va face tot ceea ce a promis in campania electorala, iar acum face, probabil, un ultim avertisment.

Este greu de spus daca Donald Trump va face tot ceea ce a promis in campania electorala, insa este putin probabil ca acest lucru sa se intample, el incepand deja sa “dea inapoi” din anumite privinte. Acestea fiind spuse, iata ca vedem si primele posibile amenintari pentru compania Apple, si nu numai, dupa alegerea lui Donald Trump ca si presedinte al SUA.

“China will take a tit-for-tat approach then. A batch of Boeing orders will be replaced by Airbus. US auto and iPhone sales in China will suffer a setback, and US soybean and maize imports will be halted. China can also limit the number of Chinese students studying in the US.”

doland-trump-china-iphone

2 COMENTARII

  1. “China can also limit the number of Chinese students studying in the US.”

    Numai pentru afirmatia asta sper sa se tinaTrump de cuvant …