Castile EarPods vor permite controlarea iPhone cu gesturi

Companiei Apple i-a fost aprobat recent un brevet de inventie pentru o pereche de casti EarPods dedicat celor care fac foarte multe exercitii fizice si nu numai. Brevetul de inventie a fost depus in cursul anului 2008 de catre compania Apple si este o extensie cat se poate de normala pentru Apple Watch, gadget-ul de fitness al celor din Cupertino.

Pentru noile casti EarPods compania Apple are pregatite doua tipuri de functii, una care permite inregistrarea de date privind activitatile de fitness, dar si o a doua care permite controlarea iPhone cu gesturi. Aceasta a doua functie va atrage cu siguranta interesul unui numar extraordinar de mare de oameni, lucru usor de inteles avand in vedere functiile.

Apple descrie o pereche de casti EarPods care ar putea functiona cu sau fara fir, deci interconectarea la iPhone ar putea fi extrem de usoara pentru acest produs. Mai mult decat atat, acest tip de produs ar putea face mult mai usoara controlarea terminalelor iPhone, sau a tabletelor iPad, lucru pe care toata lumea si-l doreste acum.

Castile EarPods vor permite controlarea iPhone cu gesturi

Controlarea iPhone folosind gesturi nu are la baza metodele standard pe care le stiti acum, ci folosirea miscarilor capului pentru a actiona diverse functii. Mai exact, miscarea capului intr-o anumita directie ar putea controla functii ale aplicatiilor de muzica, iar miscarea intr-o alta parte ar putea controla alte functii, totul foarte simplu si usor.

“The movement of the user’s head can be utilized to invoke commands for the media playback device. For example, moving one’s head in a predetermined manner can be considered as a gesture. In the case of the media playback device such a gesture can cause play, pause, next, back, skip, volume up, or the volume down.”

Separat de muzica, Apple descrie si alte moduri prin care aceste casti ar putea oferi control prin gesturi pentru aplicatiile iOS, deci functionalitatea nu are limite. In aceeasi masura, o varietate de senzori biometrici ar putea fi folositi pentru a prelua informatii privind activitatile noastre de fitness, totul direct din casti, fara un dispozitiv pentru fitness.

Avand in vedere ca vorbim despre un simplu brevet de inventie, ramane de vazut daca Apple va decide sa il finalizeze vreodata si sa il aduca pe piata.

casti-earpods-control-iphone