Apple a sters aproape 50.000 de aplicatii din AppStore in octombrie

In luna august compania Apple a anuntat initierea unui program prin care intentioneaza sa curete AppStore-ul de aplicatiile inutile care sunt disponibile in el. Acest proces a inceput in septembrie si a fost accelerat in octombrie, compania Apple stergand aproape 50.000 de aplicatii din magazin, de aproape 2 ori mai multe decat in luna august.

Cei de la Apple au inceput sa identifice din ce in ce mai multe aplicatii inutile din AppStore pentru a fi sterse, iar acest proces ar putea creste intr-un ritm constant in perioada urmatoare. Apple a afirmat ca le va oferi dezvoltatorilor o luna sa isi repare problemele din aplicatii inainte ca ele sa fie sterse, iar septembrie a fost acea luna, asa ca in octombrie au inceput stergerile.

Avand in vedere ca aceste termene au inceput sa fie extinse in octombrie si mai apoi noiembrie, in urmatoarele luni vom vedea si mai multe aplicatii scoase din AppStore. Compania Apple pare hotarata sa curete magazinul sau de aplicatii complet inutile, iar acest lucru este de bun augur pentru toti utilizatorii de iDevice-uri.

Din pacate, compania Apple rateaza aplicatiile cu adevarat periculoase, adica acele care pacalesc utilizatorii, sau cloneaza functionalitatea altora populare. Acestea ar trebui sterse, nu doar cele care n-au inregistrat descarcari vreodata, insa Apple nu functioneaza logic, ci doar in baza mandriei unora.

appstore-aplicatii-sterse