Apple cumpara proiecte pentru a crea emisiuni TV sau seriale

Compania Apple este in cautare de proiecte menite sa creeze continut original pentru emisiuni TV sau seriale, pe care sa le distribuie utilizatorilor produselor sale. Vorbim despre continut multimedia menit sa ajunga prin Apple Music, sau iTunes Store, catre posesorii de produse Apple din intreaga lume, totul cel mai probabil gratuit.

Recent Apple a cumparat emisiunea Carpool Karaoke, transmisa de catre posturile de televiziune din SUA, insa in trecut a finantat un serial TV numit Vital Signs, dar si o emisiune numita Planet of the Apps, care are menirea de a finanta proiecte pentru aplicatii capabile sa schimbe, in bine, lumea in care traim.

Pentru ca se afla in continuare in cautarea de continut multimedia original, cei de la Apple s-au intalnit cu reprezentanti ai cunoscutului comediant Chris Rock. Discutiile au avut la baza o posibila intelegere pentru doua show-uri de stand-up comendy, insa Netflix l-a angajat pana la urma pe artist cu un contract in valoare de 40 de milioane de dolari.

Apple vrea sa cumpere proiecte originale, insa nu vrea sa intre intr-un razboi al negocierilor cu giganti precum Netflix sau Amazon deoarece ar ajunge sa plateasca prea mult pentru continut. Apple este dispusa sa plateasca miliarde de dolari pentru a cumpara continut exclusiv, dar nu vrea sa o faca luptandu-se cu marii distribuitori din SUA.

“Not having a slate of originals hurts Apple’s ability to differentiate its video-streaming offerings against rivals like Hulu, Netflix and Amazon, each of which now make their own shows that get them lots of attention, while also licensing reruns from TV networks. That could stymie Apple’s ability to increase market share for its streaming video device, the Apple TV, and lock more people into the Apple ecosystem.”

Separat, cei de la Apple incearca sa obtina exclusivitati pentru anumite tipuri de filme care urmeaza sa fie lansate, discutii fiind purtate cu producatorii TrumpLand. Apple vrea ca filmul sa fie distribuit exclusiv prin iTunes in momentul lansarii, lucru care s-ar putea intampla, daca ofera suficient de multe beneficii pentru asta.

Deocamdata Apple a reusit sa obtina acceptul producatorilor de a distribui filmul inaintea altor servicii de video la cerere, in schimbul promovarii puternice in website-urile sale. O exclusivitate probabil este scoasa din discutie, insa compania Apple incearca din rasputeri sa le ofere clientilor sai cat mai mult continut original.

“Apple got the right to offer “TrumpLand” on iTunes earlier than other online video services, in exchange for prominently promoting it on the iTunes homepage, according to a person involved in the discussions. Having Apple’s promotional commitment is significant enough to help get a movie financed, this person said.”

In misiunea sa de a cumpara cat mai mult continut original, compania Apple va avea multe surprize pregatite pentru noi si ramane de vazut ce vom primi.

apple-continut-tv